GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ "Ada Işığı" programında müzik eğitimi ve koro müziği konuşuldu

DAÜ "Ada Işığı" programında müzik eğitimi ve koro müziği konuşuldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi Erkan Dağlı'nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Ada Işığı" programına bu hafta DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Araştırma Görevlisi Neriman Soykunt ile öğrenciler Gamze Taşkent, Samiye İzzigil ve Hasan Korkmazel konuk oldular. Söz konusu programda "Müzik Eğitimi ve Koro Müziği" hakkında bir sohbet gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 27/06/15 13:57
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ "Ada Işığı" programında müzik eğitimi ve koro müziği konuşuldu
A- A A+

Erkan Dağlı'nın sorularını yanıtlayarak müziği hayatlarına nasıl kattıklarını anlatan program konukları, müzik eğitimine bakış açılarını da dile getirdiler. Öte yandan DAÜ'den yetişmiş, ülkemizin yeni koro şefi Neriman Soykunt hakkında bilgiler veren Erkan Dağlı, yeni koro şeflerinin yetişiyor olmasından ötürü mutluluk duyduğunu ifade etti. Soykunt programda, yüksek lisans mezuniyeti ile birlikte bu yaz Lefkoşa'da yeni bir çocuk korosu kurmak üzere çalışmalara başlayacağı müjdesini verdi. Erkan Dağlı ise yeni oluşacak olan çocuk korosuna teknik ve repertuar desteği vermekten mutluluk duyacağını bildirerek, özellikle çocuk korolarının eğitimli kadrolar yönetiminde ülkemizde gelişebilmesinin önemine vurgu yaptı.

Programın devamında 18 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen DAÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Yıl Sonu Konseri değerlendirildi ve konserden kesitler sunuldu.

Ada Işığı programının söz konusu bölümü 28 Haziran 2015 Pazar günü, 12.30 – 13.15 saatleri arasında, SİM TV kanalında yayınlanacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.