GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ "Çevre ve İnsan" programında eczacılık sektörü ele alındı

DAÜ "Çevre ve İnsan" programında eczacılık sektörü ele alındı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi ve Su Altı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Çevre ve İnsan" programına bu hafta DAÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fethi Şahin ile Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ozan Gülcan konuk oldular. Söz konusu programda "Eczacılık sektörü ve KKTC'de yapılması gerekenler" ele alındı.

Yayın Tarihi: 27/06/15 14:12
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ "Çevre ve İnsan" programında eczacılık sektörü ele alındı
A- A A+

Prof. Dr. Mustafa Fethi Şahin, programda son zamanlarda KKTC'de artan eczacılık fakülteleri ve mezun sayısı ile ortaya çıkan sorunları değerlendirdi ve 30 yıldan fazladır hem akademi hem sanayi sektöründe üst düzey görev almış bir kişi olarak, yapılması gerekenleri izleyicilerle paylaştı. KKTC'deki eczacıların iş yaşamlarını devam ettirebilmeleri açısından devlet yöneticilerinden yeni düzenlemeler beklediklerini bildiren Prof. Dr. Şahin, devletin desteği ile fakültelerde branşlaşmaya gidilebileceğini vurguladı. Prof. Dr. Şahin, bir de örnek vererek, " Eczacılar için yeni istihdam olanakları yaratılmalıdır. KKTC'de ilaç sanayi lüks gibi görünse de stratejik konumundan ötürü KKTC, komşu ülkelerin ihtiyaçlarına göre ilaç ürünlerini üretebilecek kapasitededir. Öte yandan KKTC'de ilaç ham maddesi de üretilebilir, yine bunları komşu ülkelere satabiliriz." ifadelerini kullandı. Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ozan Gülcan da Prof. Dr. Şahin'e katıldığını belirterek, devletin destek verdiği sürece, sanayi üretimi açısından güzel işler başarılabileceğini, özellikle DAÜ Eczacılık Fakültesi'nin sanayi-akademik kadrosunun hem bilgi hem de Türkiye ilaç sanayii ile ilişkiler açısından ciddi bir potansiyel olduğuna dikkat çekti ve devletin desteğine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Programın devamında, KKTC'de artan mezun sayısıyla eczacılık alanında ülke adına neler yapılabileceği fikirleri paylaşıldı.

"Çevre ve İnsan" programının söz konusu bölümü 28 Haziran 2015 Pazar günü, 19.15 – 20.00 saatleri arasında, BRT 2 kanalında yayınlanacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.