GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ Mimarlık Fakültesi ve Tasarım Kulübü 5. Uluslararası Tasarım Haftası tamamlandı

DAÜ Mimarlık Fakültesi ve Tasarım Kulübü 5. Uluslararası Tasarım Haftası tamamlandı

DAÜ mimarlık fakültesi ve tasarım kulübü 5. uluslararası tasarım haftası tamamlandı.

Yayın Tarihi: 12/07/15 13:53
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ Mimarlık Fakültesi ve Tasarım Kulübü 5. Uluslararası Tasarım Haftası tamamlandı
A- A A+

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi ve Tasarım Kulübü tarafından organize edilen 5. Uluslararası Tasarım Haftası bu yıl yeşil hareket anlamına gelen 'Green Gesture' temasıyla gerçekleştirildi. Hem Mimarlık Fakültesi'nden hem de diğer fakültelerden 500'ü aşkın öğrenci ve birçok öğretim üyesinin katılımıyla gerçekleşen Tasarım Haftası'nda 3 davetli konuğun verdiği seminerler, 18 atölye çalışması, 2 film gösterimi ve çeşitli müzik dinletileri yer aldı.

Tasarım Haftası'nda, sürdürülebilir mimari tasarımlarıyla dünyaca kabul gören Kıbrıslı Türk Mimar Ali Yapıcıoğlu "Sıkıştırılmış Toprak" (Rammed Earth), İspanyol mimar Santiago Cirugeda Parejo "Bireysellikten Ortaklığa" (From Individual to Collective) ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı Kıbrıslı Türk mimar Cemil Atakara "Sürdürülebilir Farkındalık" konularında seminerler verdi. Katılımcılar tarfından büyük ilgi gören seminerler, çevreye ve topluma duyarlılık konusunda güzel mesajlar verdi. Ayrıca Türkiye Odalar Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden 3 öğretim elemanı ve 10 öğrenci ürettikleri tasarımlarla etkinliğe katkı koydu.

Seçilen tema ile sürdürülebilir tasarımlar konusunda öğrencilere ve çevreye farkındalık kazandırmak amaçlandı. Bu bağlamda atölye çalışmalarında kullanılmak üzere, artık malzemeler; pet şise, teneke kutu, kağıt, gazete ve karton Fakülte bahçesinde bulunan konteynerlerde toplatılarak atölyelerde ana malzeme olarak kullanıldı. Üç gün boyunca devam eden atölye çalışmalarının sonunda üretilen ürünler DAÜ Mimarlık Fakültesi Renkli Binada ve Fakülte bahçesinde sergilendi. Atölye çalışmaları ve organizasyonda emeği geçenlere verilen sertifika ve gerçekleştirilen kapanış partisi ile 5. Uluslararası Tasarım Haftası sona erdi.

DAÜ Mimarlık Fakültesi'nde bir gelenek haline gelen ve katılımcılarına eğitimin yanında, zengin bir öğrenme ve birlikte üretme ortamı sunan Uluslararası Tasarım Haftası'na bu yıl DAÜ Rektörlüğü'nün yanında, Kıbrıs Türk Mimarlar Odası (KTMMOB), Deniz Plaza, Harmony Kırtasiye, Buse Kırtasiye ve Azgan Crafts Wizard da destek verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.