GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

RES-BİR'den DAÜ'ye tepki: "Haksız rekabeti körükleyip ekmeğimizle oynamasınlar"

RES-BİR'den DAÜ'ye tepki: "Haksız rekabeti körükleyip ekmeğimizle oynamasınlar"

Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yönetim Kurulu'nun tasarruf tedbiri gerekçesiyle yaz okulu uygulamasını kampus alanı içinde belirli binalara toplama kararına ilk tepki Restoran İşletmecileri Birliği'nden (RES-BİR) geldi.

Yayın Tarihi: 14/07/15 14:48
okuma süresi: 2 dak.
RES-BİR'den DAÜ'ye tepki: "Haksız rekabeti körükleyip ekmeğimizle oynamasınlar"
A- A A+

RES-BİR Yönetim Kurulu adına başkan Süleyman Gürcafer bugün yaptığı açıklamada, DAÜ Vakıf Yönetim Kurulu'nun tasarruf tedbiri adı altında adalet anlayışından yoksun belirli bir esnaf kesimine ayrıcalık tanıyan karar üretmesini Birlik olarak esefle karşıladıklarını bildirdi.

DAÜ Yönetiminin kantin ve kafeteryaları ihale yoluyla kiraya çıkarken işletme süresini yıllık olarak belirleyip buna göre fiyat saptadığını anlatan Gürcafer, " Oysa bu kararla bir kısım işletmeci olduğundan daha yoğun çalışırken binaları geçici olarak kapatılan bir kısım işletmeci mağdur ediliyor. Adalet bunun neresinde ? DAÜ Yöneticileri kira sözleşmesi yaparken bazı kafeteryaların yaz okulu uygulaması ile işsizliğe mahkum edileceğini neden söylemedi ?" şeklinde konuştu.

RES-BİR Başkanı Gürcafer, DAÜ içine dev AVM yapılması konusunu da değerlendirdiklerini ve okul içinde ve dışındaki tüm esnafa ağır bir darbe vuracağı inancıyla AVM yapımını şiddetle reddettiklerini restoran işletmecileri olarak bu konuda her türlü mücadeleyi dayanışma ruhu içinde vereceklerini kaydetti.

Lha

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.