GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ'de "Çevre ve İnsan" programında bu hafta deniz kaplunbağaları projesi ele alındı

DAÜ’de "Çevre ve İnsan" programında bu hafta deniz kaplunbağaları projesi ele alındı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi ve Su Altı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Çevre ve İnsan" programına bu hafta Deniz Kaplumbağaları Projesi Sorumlusu Ali Murat Elagöz konuk oldu.Söz konusu programda Deniz Kaplumbağaları Projesi ele alındı.

Yayın Tarihi: 26/07/15 16:15
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ’de "Çevre ve İnsan" programında bu hafta deniz kaplunbağaları projesi ele alındı
A- A A+

Programda projeden bahseden Ali Murat Elagöz, çalışmalarını İskele ve Gazimağusa sahillerinde yuva yapan deniz kaplumbağalarının korunması ve araştırılması amacıyla gerçekleştirdiklerini kaydetti. Elagöz, dünyada bulunan 7 çeşit deniz kaplumbağasından ikisinin Kıbrıs adasına gelip yumurtladığını ifade ederek, toplamda projeleri dahilinde korumaya aldıkları 50 yuva bulunduğunu anlattı. Ayrıca yuvaları korurken karşılaştıkları zorluklara ve problemlere dikkat çeken Elagöz, "Başıboş köpekler sahillerdeki yuvaları açıp yumurtaları yiyebiliyor. Anne kaplumbağalar da balıkçıların ağlarına takılıp ölebiliyor. Sahillerimizin kirli olması da hem anne kaplumbağaların yuva yapabilmesi hem de yavruların denize ulaşabilmesinde sıkıntı yaratıyor." dedi. Elagöz, vatandaşlara da yuvaların olduğu bölgelerde daha dikkatli olmalarını konusunda uyarılarda bulundu. Kumsallara araçlarla girilmesinin yuvalar için sakıncalı olduğunu belirten Elagöz, vatandaşların yuva etrafında koruma amaçlı bulunan tellere de elleriyle müdahale etmemelerini rica etti.

Halkın proje hakkında bilgilendirilmesi hedefiyle gerçekleştirilen programda ayrıca, İskele ve Gazimağusa sahillerinde uygulanan Deniz Kaplumbağaları Projesi'ne destek veren firmalara ve İskele Belediyesi'ne de teşekkür edildi.

"Çevre ve İnsan" programının söz konusu bölümü 27 Temmuz 2015, Pazartesi günü saat 19:45'te BRT 2 kanalında yayınlanacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.