GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Emek İnşaat, kanalizasyon çalışmalarını ara emri ile durdurdu!

Emek İnşaat, kanalizasyon çalışmalarını ara emri ile durdurdu!

Gazimağusa Belediyesi, yazılı açıklama yaparak 2009 yılından beridir sürdürülen Kanalizasyon ile ilgili arıza tespit çalışmalarının Emek İnşaat Şirketi'nin Gazimağusa Kaza Mahkemesi'ne başvurup ara emri kararı almasıyla durduğunu açıkladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 17/08/15 15:55
okuma süresi: 3 dak.
Emek İnşaat, kanalizasyon çalışmalarını ara emri ile durdurdu!
A- A A+

"Avrupa Birliği projesi olarak Gazimağusa'da 2009 yılında başlayan ve 2 yıllık bir inşaat süreci sonunda tamamlanması gereken ancak zamanında bitirilemeyen Kanalizasyon Projesi'nin inşaat sürecinde ortaya çıkan sorunların giderilmesi için uzun bir süreden beridir Gazimağusa Belediyesi olarak girişimlerimizi sürdürmekteyiz.

AB'nin projenin sahibi olarak ihalesine çıktığı ve yüklenici firma olarak belirlediği Emek İnşaat Şirketi ile Alman şirketi WTE Wassertechnik'in oluşturduğu konsorsiyum tarafından 2009 Kasım'ında inşasına başlanan kanalizasyon projesinin bitiş tarihi Kasım 2011 olarak belirlenmişti. Projenin bitiş tarihinde büyük bir gecikme olmasına rağmen sistem eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde Gazimağusa Belediyesi'ne teslim edilememiştir.

Gazimağusa Belediyesi olarak bu süreçte konuya taraf olanlara sürekli olarak hatırlattığımız çok önemli bir nokta var ki, gerektiği gibi çalışmayan kanalizasyon sisteminin halkımızın daha fazla mağduriyetine neden olmadan çalışır duruma getirilmesi gerektiğidir. Sıkıntıların asgari düzeyde hissedilmesi için hem idari hem de teknik anlamda konuya müdahil olmaya devam ediyoruz. Konuya taraf olan Avrupa Birliği ile yaptığımız görüşmelerden sonra sistemdeki sorunların tadilat projesiyle çözülebileceği sonucuna varılmıştır. AB'nin kanalizasyon sisteminin düzeltilmesi için kaynak ayırdığı ve CCTV yöntemi ile boruların içinde kamera görüntülemesiyle sorunları tespit etmeye hazırlandığı günlerde Emek İnşaat Şirketi Gazimağusa Kaza Mahkemesi'ne başvurup ara emri kararı alarak bu çalışmaları durdurmaya çalışmaktadır.

Kamuoyu tarafından bilinmelidir ki, Gazimağusa Belediyesi olarak bizler sistemin düzgün çalışması için var gücümüzle hem konuyu takip ediyor hem de sisteme gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Halkımızın kanalizasyondan kaynaklı sıkıntılar çekmesine artık tahammülümüzün olmadığı bilinmelidir. Bu konunun nihai çözüme kavuşmasını Gazimağusa halkı ile birlikte en çok biz istiyoruz. Daha fazla gecikmeden kanalizasyonu düzeltecek tadilat projesinin başlaması için yasal girişimler yapacağımızı, hem halkımızın sağlığının korunması hem de kamu düzeninin sağlanması açısından tüm kararlılığımızla mücadele edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.