GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Hafif Müzik Amatör Ses Yarışması'na katılacak yarışmacılar Arter'i ziyaret etti

Hafif Müzik Amatör Ses Yarışması'na katılacak yarışmacılar Arter'i ziyaret etti

Gazimağusa Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Mağusa Panayırı kapsamında 6 Eylül Pazar akşamı yapılacak Hafif Müzik Amatör Ses Yarışması'na katılacak yarışmacılar Belediye Başkanı İsmail Arter'i ziyaret etti. 28 Ağustos'ta başlayan Mağusa Panayırı 6 Eylül'de Hafif Müzik Amatör Ses Yarışması ile sona erecek.

Yayın Tarihi: 04/09/15 17:33
okuma süresi: 2 dak.
Hafif Müzik Amatör Ses Yarışması'na katılacak yarışmacılar Arter'i ziyaret etti
A- A A+

Ön elemede başarılı olan 10 yarışmacıyla birlikte Soyhan Bilgeer ve Orkestra Şefi Oğuz Aslantürk de ziyarette hazır bulundu. Soyhan Bilgeer'in organizatörlüğünü yaptığı ve aynı zamanda okuma koçu olduğu yarışmanın jüri üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Fahriye Özay, Evren Ufuk, Reyhan Bilgeer, Tolga Ruhi, İnanç Eyüpoğlu, İpek Kıranbay, İpek Amber, Dilşad Asadova, İffet Aras Sarper

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, yaptığı konuşmada, müzik alanında yetenekli gençlerin önünü açmak için düzenledikleri yarışmanın iyi bir başlangıç olacağını düşündüğünü ifade ederek, bu alanda proje hazırlığı yaptıklarını, Türk Müziği dışında da yetenekli gençlerin ortaya çıkarılması için Mağusa Gelişim Akademisi(MGA) bünyesinde faaliyet yapacaklarını belirtti. Bir meslekte başarılı olmak için sürekli çalışmak gerektiğini, başarısızlık durumunda moral bozukluğu yaşamadan çaba gösterilmesinin önemine dikkat çeken Belediye Başkanı İsmail Arter, gençlere hedeflerine ulaşmaları için yılmadan usanmadan mücadele etmelerini istedi. Arter, yarışmanın önümüzdeki yıllarda farklı yaş kategorilerinde de yapılabileceğini söyledi.

Organizatör Soyhan Bilgeer konuşmasında, profyosyenel müzisyenlerden oluşacak orkestranın şarkı seçimlerini pop-rock-fantezi-yabancı şarkılardan yapacak yarışmacılara eşlik edeceğini, yarışmacıların finalde biri yavaş diğeri ise hareketli olmak üzere toplam iki adet şarkı söyleyeceğini ifade etti. Bilgeer, yüzde 70 ses, yüzde 20 sahne duruşu ve yüzde 10 kıyafet olmak üzere 3 kategoride değerlendirme yapılacağını, yarışmanın Mağusa bölgesinde ilk olup örnek teşkil edeceğini ve hatıralarda kalıcı olacağını, Doremi Sanat Akademisi ve Soyhan Bilgeer olarak yeni projelerin de mesajını verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.