GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

"İki Tekerleğe Saygı, Farkındalık" isimli etkinlik düzenlendi

"İki Tekerleğe Saygı, Farkındalık" isimli etkinlik düzenlendi

Gazimağusa Belediyesi'nin katkılarıyla ülke genelinden çok sayıda motosiklet kulübü ve motosiklet sevdalıları dün Gazimağusa'nın Laguna Bölgesinde "İki Tekerleğe Saygı, Farkındalık" isimli bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe yaklaşık 500 motor tutkunu katılarak, trafikte motor sürücülerine saygı gösterilmesine dikkat çekti. Canlı müzik performansı ve çeşitli eğlence gösterisinin yanısıra etkinlikte motor tanıtımları da yapıldı. Northerland sponsorluğunda yapılan ve yaklaşık 5 yüz motor sevdalısının katıldığı etkinlikte ülke genelinden motosiklet kulüpleri ve motora gönül verenler katıldı.

Yayın Tarihi: 28/09/15 14:53
okuma süresi: 2 dak.
"İki Tekerleğe Saygı, Farkındalık" isimli etkinlik düzenlendi
A- A A+

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, etkinliği düzenleyenleri kutladı ve trafik kazalarında yaşanan can kayıplarının büyük acı olduğunu ifade ederek bu tür etkinliklerin farkındalık yaratıp gereken mesajın verilmesi için önemli olduğunu söyledi. Motorların trafikte dikkate alınması gerektiğini belirten Arter, konunun diğer önemli boyutunun şehrin trafik yönünden düzenlemesi olduğunu, bisiklet yolları ve sinyalizasyon gibi önemli noktalarda dünya standardına olması için belediyelere büyük görevler düştüğünü dile getirdi. Arter, belediye bünyesindeki trafik komisyonunda teknik konularda gerekenin yapılması ve şehrin düzenlenmesi için çalışmaların devam etmekte olduğunu belirtti. Sürat konusunda uyarılar yapan Arter, sürat yapılması durumunda ne kadar iyi sürücü olunursa olunsun diğer sürücülerin yapacağı hataların telafi edilemediğini kaydetti ve bu konuda sürücülerin dikkatli olmalarını istedi.

Honda Motosiklet Eğitmeni Özün Etkin, iki tekere saygı için bir araya geldiklerini ve bu yönde seslerini duyurma kararlılığında olduklarını belirterek, motorcuyu ancak yine motorcunun koruyabileceğini, bu nedenle de trafik kurallarına uyulmasının şart olduğunu kaydetti.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı da, ülkede motorlu sayısının her geçen gün artmakta olduğuna dikkat çekerek, bu yönde standartların gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Avcı motor sürmenin riskli olduğunu bunun için doğru ve bilinçli davranmak gerektiğini belirterek, bunun yanında araç sürücülerinin doğru eğitim alması önemli olduğunu ayrıca altyapıya da gereken önemin verilmesi gerektiğini belirtti.

Etkinlikte Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı ve Belediye Başkanı İsmail Arter'e teşekkür plaketi sunuldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.