GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Gazimağusa Belediye Tiyatrosu ilk oyunu "Vişne Bahçesi" ile perdelerini açtı

Gazimağusa Belediye Tiyatrosu ilk oyunu "Vişne Bahçesi" ile perdelerini açtı

Gazimağusa Belediye Tiyatrosu, tiyatronun başyapıtları arasında yer alan "Vişne Bahçesi" oyununun promiyer gösterimini dün akşam gerçekleştirerek perdelerini açtı. Yoğun bir çalışma dönemi geçiren Gazimağusa Belediye Tiyatrosu ekibi ilk temsilleri olarak Anton Çehov'un 1904 yılında yazdığı Vişne Bahçesi oynunu başarıyla sahneleyerek izleyenden tam not aldı.

Yayın Tarihi: 06/10/15 16:04
okuma süresi: 3 dak.
Gazimağusa Belediye Tiyatrosu ilk oyunu "Vişne Bahçesi" ile perdelerini açtı
A- A A+

Yönetmenliğini İlke Susuzlu'nun yaptığı, başrollerini Tutku Kahveci ile Nidai Tancer paylaştığı oyunda, Refet Şeker, Şenay Aktuğ, Zemzem İnce, Pınar Solak, Faize Devecioğlu, Mehmet Denizer, Ceyda Altınbaş, Melek Ürüncüoğlu, Hüseyin Tekbıyık rol alırken, teknik yönetmenliğini ise Tülin Susuzlu yaptı. Günümüz dünyasında sahip olduğumuz maddi ve manevi değerlerin sembolünü ve har vurup harman savuran kişilerin içine düştüğü kara deliği anlatan büyük bir klasik olan oyun, yıllara tanıklık etmiş bir bahçenin elden kayıp gidişini dramatik ve bir o kadar trajikomik bir şekilde izleyenlere sunuyor.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, Gazimağusa Belediyesi olarak tiyatroya alanına yapılabilecek en yüksek katkıyı yapmak için çalıştıklarını, hem yurt dışından hem de diğer şehirlerimizden Gazimağusa'da oyunlar konuk etmeyi ve aynı zamanda belediyenin kendi oyununu da sahnelemesi için çalıştıklarını söyledi. Gazimağusa'nın tiyatrocularının oyunlarda oynaması ve oyuncuların kendi yeteneklerini gösterebilmesi amacıyla Gazimağusa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösterecek tiyatroyu kurduklarını ve bu akşam bir ilkin gerçekleştiğini ifade eden Arter, oyunun sahnelenmesinde başta İlke Susuzlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Gazimağusa Belediye Tiyartosu'nun ilk oyununu sizlerle paylaşmak bizleri büyük bir heyecana sürüklediğini ifade eden İlke Susuzlu, "Bugün bizim için tarihi bir gündür. İlk kez Türkiye Türkçesi ile bir dram oyunu oynayacak olan oyuncularımız çok heyecanlılar" dedi. Gazimağusa Belediye Tiyatrosu özlenen, istenen bir tiyatro olduğunu. Lefkoşa'da1980 yılından beri 25 yıllık bir belediye tiyatrosu olduğunu ifade ederek, ocak ayında kurulan belediye tiyatrosunun henüz bir bebek olduğunu ve izleyennlerle birlikte yürümeye çalışacağını söyledi.

9, 10, 12, 19, 23 Ekim ve 9, 14 Kasım tarihlerinde temsillerine devam edecek oyunun biletleri Gazimağusa Belediyesi'nden temin edilebileceği gibi 0548 816 6040 numaralı telefon aranarak rezervasyon da yaptırılabilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.