GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Akansoy, Derinya Sınır Kapısı ile ilgili bilgi verdi

Akansoy, Derinya Sınır Kapısı ile ilgili bilgi verdi

İçişleri ve Çalışma bakanı Asım Akansoy,Geçiş Kapıları Teknik Komitesi Başkanı Mustafa Lakadamyalı ve bakanlık bürokratları ile birlikte bugün Mağusa İnisiyatifi'ni ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 13/11/15 17:02
okuma süresi: 3 dak.
Akansoy, Derinya Sınır Kapısı ile ilgili bilgi verdi
A- A A+

Ziyarette ilk olarak konuşan Mağusa İnisiyatifi Sözcüsü Dr Okan Dağlı, dün hükümete Derinya Sınır Kapısı'nın açılmasına yönelik isteksiz davrandıklarına dair bir açıklamada bulunduklarını, böylesi genel bir eğilim içinde olan hükümetin çalışmalarına hız vermesini teşvik amacını taşıdıklarını belirtti.

Dağlı, kapıların açılmasının sağlayacağı yararların düşünülüp çalışmaların hız kazanması dileğinde bulundu.

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy da Dağlı'nın açıklaması üzerine kapıların açılmasıyla ilgili aydınlatıcı bilgiler verdi.

Bakan Akansoy,geçen hafta Aplıç kapısını bugün de Derinya Sınır Kapısını ziyaret ettiklerini belirterek ,her iki kapıda da çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Asım Akansoy kapıların açılmasının hem bölge insanına,hem iki toplumun yakınlaşmasına, hem barış kültürünün gelişmesine hem de federal bilincin ilerlemesine yarar sağlayacağına olan inancının tam olduğunu belirtti ve şu anda kapılarla ilgili siyasettin ötesinde fiili durumların söz konusu olduğunu dile getirdi.

Avrupa Birliği imkanlarıyla yapılacak olan yolların fonların açılmasıyla birlikte sürecin başlaması gerektiğini söyleyen Akansoy; Derinya'da KKTC'ye düşen sorumluluğun 3 km, Rum tarafına düşen sorumluluğun ise 150 metre olduğunu açıkladı.

Bakan Akansoy kapılarla ilgili yapılan çalışmaların Birleşmiş Milletler koordinasyonluğunda sürdürüldüğünü ifade ederek " İki toplumun siyasi iradesinin ötesinde pratik sürecin yönetilmesiyle ilgili BM'nin öngördüğü takvim çerçevesinde sonuç almaya çalışıyoruz. " şeklinde konuştu.

Akansoy; Derinya Kapısı ile ilgili Birleşmiş Milletlerin 11 aylık bir süre öngördüğünü, kendilerinin ise bu sürenin çok olduğu kanaatinde olduğunu; bunun aşağıya çekilmesi yönünde baskı uyguladıklarını ve bu süreyi 7 aya indirdiklerini kaydetti.

Devlet kurumları arasında bir bütünlüğün söz konusu olduğunu da sözlerine ekleyen Akansoy,kapıların açılmasını engelleyici hiçbir bir unsurun da bulunmadığını ve çalışmalarının tamamlanması için bir irade olduğunu önemle vurguladı.

" Sivil toplum örgütlerinin farklı tonlardaki açıklamalarından asla rahatsız olmam " diye konuşan Akansoy; ortak yolu bulmak için sivil toplum örgütleri ile birlikte diyalog kurulması gerektiğine inanç belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.