GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

15 Kasım Cumhuriyet Bayramı Gazimağusa'da da törenlerle kutlandı

15 Kasım Cumhuriyet Bayramı Gazimağusa'da da törenlerle kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 32'inci kuruluş yıl dönümü Gazimağusa'da Zafer Anıtı ve Polatpaşa Bulvarı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı.

Yayın Tarihi: 15/11/15 16:30
okuma süresi: 3 dak.
15 Kasım Cumhuriyet Bayramı Gazimağusa'da da törenlerle kutlandı
A- A A+

Zafer Anıtı önünde yer alan ilk törende, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri adına Merkez Komutanı Hava Savunma Albay Fahri Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına 4. Piyade Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Akın Örsdemir, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, siyasi parti temsilcileri, üniversite temsilcileri, dernek, vakıf, kurum ve kuruluş temsilcileri tarafından anıta çelenk konuldu.

Buradaki tören saygı duruşu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle tamamlandı.

Polatpaşa Bulvarı'ndaki ikinci tören ise , Kaymakam, 4. Piyade Alay Komutanı ve Belediye Başkanı'nın birlikte halkın bayramını kutlamalarıyla başladı.

İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından Namık Kemal Lisesi Tarih Öğretmeni Cafer Gökhas konuşma yaptı.

Tören, aynı okul öğrencilerinden Yüksel Batakçı'nın "Cumhuriyet" adlı şiiri okuması, 4. Piyade Alay Komutanlığı'ndan Piyade Yüzbaşı Can Yolga'nın konuşması ve tören geçişiyle sona erdi.

GÖKHAS

Cafer Gökhas yaptığı konuşmada, KKTC'nin kuruluşunda emeği geçen herkese şükranlarını bildirdi.

Gökhas, Kıbrıs adasının stratejik öneme sahip bir bölgede olması nedeniyle çeşitli ülkelerin odağı olduğunu ifade etti.

"1960 Kıbrıs Cumhuriyeti işlevini yerine getirseydi Kıbrıs barış adası olabilirdi" diyen Gökhas Rumların, Türklerin eşit olarak adanın yönetiminde yer almasını istemediklerini ifade etti.

Türkiye'nin garantörlük haklarını kullanarak Barış Harekatı'nı gerçekleştirdiğini belirten Gökhas, Kıbrıs Rum yönetiminin olumsuz tutumunu sürdürerek Kıbrıs sorununu AB sorunu gibi göstermeye çalıştığını söyledi.

Gökhas, KKTC'nin, Kıbrıs Türklerinin "ateşle verdiği sınavın sonunda kazandıkları bir ödül" olduğunu da sözlerine ekledi.

YOLGA

Piyade Yüzbaşı Can Yolga da, 1974 yılına kadar yüzlerce Kıbrıs Türkü'nün öldürüldüğünü, bir çok Türk köyünün yakılıp yıkıldığını, binlerce kişinin göçmen durumuna düşerek adanın yüzde 3'üne hapsedildiğini kaydetti.

Yolga, TMT bünyesinde özgürlük mücadelesi veren mücahitlerin ata yadigarı toprağı canı ve kanı pahasına koruduğunu, Barış Harekatı ile de özgürlüğüne kavuştuğunu ifade etti.

Yolga, dünya var oldukça Kıbrıs'ta Türk varlığının devam edeceğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.