GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 6 dak.

Mustafa Emiroğluları yeniden TDP Mağusa İlçe Başkanlığı'na getirildi

Mustafa Emiroğluları yeniden TDP Mağusa İlçe Başkanlığı'na getirildi

Toplumcu Demokrasi Partisi Mağusa İlçesi 5. Olağan Kongresi yapıldı. Mustafa Emiroğluları yeniden TDP Mağusa İlçe Başkanlığı'na getirildi.

Yayın Tarihi: 23/11/15 11:16
okuma süresi: 6 dak.
Mustafa Emiroğluları yeniden TDP Mağusa İlçe Başkanlığı'na getirildi
A- A A+

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, halktan aldığı destekle güçlenen, politikaları toplumun geniş kesimleri tarafından sahiplenilerek onay bulan TDP'nin, ülkedeki değişim, değişimle birlikte gelişiminde de mutlaka etkin bir rol oynayacağını vurguladı.

Toplumun son 2 seçimde sandığa yansıyan değişim iradesinin devam ettiğini ve çarpık düzeni değiştirmekte kararlı olduğunu belirten Özyiğit, "Fikirlerimizle, düşünce ve projelerimizle, sağlıklı büyüyen nitelikli kadrolarımızla toplumun karşısına çıkacağız ve sosyal demokrasiyi iktidara taşıyacağız" dedi.

TDP Mağusa İlçesi 5. Olağan Kongresi oldukça yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Rauf Raif Denktaş Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongre, divanın oluşumu, Genel Sekreter ile Genel Başkan'ın konuşmaları ile devam ederken, faaliyet ve mali raporun okunup aklanmasının ardından yapılan seçimlerde, Mustafa Emiroğluları yeniden Mağusa İlçe Başkanlığına seçildi. 18 kişinin yarıştığı 9 kişilik Yönetim Kurulu listesi ise şu isimlerden oluştu: Aysun Gümüş, Doğay Çakıcı, Ece Balcı, Aylin Kılgın, İmren Seyis, Cafer Koçak, Mehmet Özbilen, Ersin Avcı, Umut Kadı.

Cemal Özyiğit

Genel Başkan Cemal Özyiğit, konuşmasına; "sosyal demokrasiye omuz veren, çözüme, barışa inanan, adaleti ve eşitliği savunan siz değerli yoldaşlarım, hepiniz hoş geldiniz" diyerek başladı.

Ülkenin çok zorlu günlerden geçtiğini, geleceğin doğru ve sağlıklı zeminde kurgulanabilmesi için bu sürecin doğru okunması gerektiğini belirten Özyiğit, TDP olarak buna büyük önem verdiklerini, çalışmalarını da bu doğrultuda sürdürdüklerini belirtti. 2013 genel seçimlerinin ardından önemli bir toparlanma sürecine girdiklerini, son yerel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de büyük bir başarı sağladıklarını belirten Özyiğit, "Şimdi sırada, ilk genel seçimlerle birlikte sosyal demokrasiyi, demokratik sol düşünceyi iktidara taşımak vardır" dedi.

"Akıncı ve ekibine destek"

Kıbrıs konusunda yoğunlaştırılmış müzakerelerin yapıldığı, birçok ülkenin önemli isimlerinin adaya geldiği, G-20 zirvesinde Türkiye ile Yunanistan Dışişleri Bakanları'nın Kıbrıs'ı konuştukları çok yoğun ve kritik bir dönemden geçildiğini belirten Özyiğit, her iki tarafın da hak ve çıkarlarını koruyarak adil bir çözüme ulaşılması adına Cumhurbaşkanı Akıncı ve ekibine destek vermenin görevleri olduğunu söyledi.

"Kapalı Maraş ve Derinya Kapısı"

Kapalı Maraş bölgesinin yasal sahiplerine devredilerek açılmasının, özellikle Mağusa ve bölgesi için çok önemli olduğunu, başta Mağusa İnisiyatifi olmak üzere bunun için mücadele eden örgütlerle dayanışma içinde olduklarını belirten Özyiğit, "Maraş açılacak, ancak oranın yeniden yapılanmasında benin müteahhidim, işçim mutlaka orada olacak, sonraki yapılanmada da esnafım ile iş insanım söz sahibi olacak, bu da bizim olmazsa olmazımızdır" dedi.

Derinya Kapısı'nın açılması konusunda aylar öncesinde mutabakata varılmasına rağmen, kapının halen açılamadığını anımsatan Özyiğit, buna neden olarak hükümet tarafından mali konuların öne çıkarılmasının üzücü olduğunu belirtti ve kapının açılmasını sağlamak adına her türlü mücadeleyi vermeye devam edeceklerini söyledi.

"DAÜ defteri mutlaka açılacak"

Mağusa denince akla ilk gelen unsurlardan olan Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin (DAÜ) çok daha ileri konumda olması gerekirken, siyasi nedenlerle arzu edilmeyen noktalara sürüklendiğini anımsatan Özyiğit, ülkedeki özelleştirme furyasından DAÜ'nün de nasibini aldığını ve DAİ ile DAK'ın elden çıkarıldığını kaydetti. Özyiğit, "TDP iktidarında bu defter mutlaka açılarak gereken yapılacak, devredenlerden de mutlaka hesap sorulacak" ifadelerini kullandı.

Yıllardır gündemde olan DAÜ Yasası'nın son CTP-UBP hükümetinin hükümet programında olmasına ve takvimlendirilmesine rağmen, hükümetin verdiği sözü yine tutmadığını anımsatan Özyiğit, DAÜ'nün, demokratik, özerk, şeffaf bir üniversite olmasını sağlayacak bir yasanın mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Suphi Hüdaoğlu

TDP Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu da, gerek Kıbrıs'ta, gerekse de dünyada özellikle son dönemlerde yaşanan şiddet olaylarına değindiği konuşmasında, yaşanan olayların uzlaşı kültürünün gelişmediğinin göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Uzlaşı, demokrasi ve barıştan yana olan TDP'ye bu açıdan çok ciddi görevler düştüğünü belirten Hüdaoğlu, uzlaşı kültürünün gelişmesi ve toplumların birbirlerini daha iyi anlayarak geleceğe birlikte yürünmesi adına, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da var güçleriyle çalışacaklarını ifade etti.

Mustafa Emiroğluları

TDP Mağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları ise, yeniden İlçe Başkanlığına seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada, oldukça olgun ve coşkulu bir kongre gerçekleştirdiklerini belirterek, gerek organlara aday olan, gerekse de kongreye katılan tüm kişilere teşekkür etti. Kongreye gösterilen yoğun ilginin TDP'nin gücünün göstergesi olduğun belirten Emiroğluları, "TDP yoluna emin adımlarla yürüyecektir" dedi. Yönetim Kurulu başta olmak üzere tüm üye ve sempatizanlarla birlik olarak ve güçbirliği yaparak çok daha aktif bir çalışma dönemi başlatacaklarını belirten Emiroğluları, "Hedefimiz ve amacımız birdir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.