GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, "Sirha İstanbul 2015"te

DAÜ Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, "Sirha İstanbul 2015"te

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfak eğitim kadrosu ve öğrencileriyle beraber yiyecek ve içecek sektörünün Türkiye'deki en büyük buluşması olan "SİRHA İstanbul 2015"e katıldı. 26-28 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye ve Dünya'dan 300'den fazla katılımcı ve 12.000'den fazla ziyaretçi katıldı.

Yayın Tarihi: 28/11/15 13:56
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, "Sirha İstanbul 2015"te
A- A A+

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, SİRHA İstanbul 2015'in özellikle sektör profesyonelleri, yatırımcıları ve karar vericilerine yönelik bir aktivite olduğunu belirterek ticari ve kültürel yönünün yanı sıra dünyanın önce gelen şeflerinin ve sektör çalışanlarının katkı koyduğu önemli bir etkinlik olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Kılıç, tüm katılımcıların dünyanın önde gelen şefleri ve kurumlarıyla bir araya gelme fırsatı da yakaladığını belirtti.

Söz konusu etkinlikte Türkiye'nin mutfak camiasındaki en önemli yetenekleri 2016 yılında Budapeşte'de gerçekleştirilecek olan Avrupa seçmelerinde Türkiye'yi temsil edebilmek ve 2017 yılında Lyon'da düzenlenecek olan Bocuse d'Or Final Etabı'na götürebilmek amacıyla, Bocuse d'Or Türkiye Seçmeleri'nde birbirleriyle kıyasıya yarışacaklar.

Prof. Dr. Kılıç, ayrıca İstanbul Nicole Restaurant'ın Pasta Şefi Aylin Yazıcıoğlu başkanlığında gerçekleştirilecek olan ve kazanan ekibin 2016 yılında Avrupa Kupası'na katılacağı ve başarılı olması halinde 2017 yılındaki Final Etabı'na da gidebilme hakkına sahip olacağı yarışmanın da gerçekleştirileceği sözlerine ekledi.

Etkinliğin en can alıcı bölümünün uluslararası ve yerli şeflerin master-class'larına ev sahipliği yapacak olması olduğunu müjdeleyen Prof. Dr. Kılıç, son gün ise dünyanın önde gelen isimlerinin katılacağı konferanslarla oldukça yoğun geçeceğini ve bu etkinliğe katılarak özellikle öğrencilerin gelecek planlarına katkı sağlamayı hedeflediklerini aktardı.

Prof. Dr. Kılıç, bu tarz etkinliklere katılmanın son derece önemli olduğuna değinerek, öğrencilerin yiyecek ve içecek sektöründeki önemli isim ve kurumlarla bir araya gelme fırsatı yakalayacaklarını dile getirdi. Prof. Dr. Kılıç, bundan sonraki etkinliklere de katılacaklarının müjdesini vererek "SİRHA İstanbul 2015" in öğrenciler için bulunmaz bir fırsat olduğunu ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.