GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Tulga: "Mağusa Derinya Kapısı hemen açılmalıdır"

Tulga: "Mağusa Derinya Kapısı hemen açılmalıdır"

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, Gazimağusa'daki Derinya Sınır Kapısı'nın hemen açılması gerektiğini kaydetti.

Yayın Tarihi: 29/11/15 15:05
okuma süresi: 3 dak.
Tulga: "Mağusa Derinya Kapısı hemen açılmalıdır"
A- A A+

Tulga yazılı açıklamasında, zorlu bir süreç sonunda yıllardan sonra taraflar arasında Derinya Kapısı'nın açılmasına yönelik uzlaşmanın sağlanması yanında güvenlikle ilgili olan mayın tarama işleminin de tamamlandığını ifade etti. Tulga'nın açıklaması şöyle:

"Mağusa Derinya Kapısı hemen açılmalıdır. Zorlu bir süreç sonunda yıllardan sonra taraflar arasında Derinya Kapısı'nın açılmasına yönelik uzlaşmanın sağlanması yanında, güvenlik ile ilgili olan mayın tarama işlemi de tamamlanmış durumdadır. O halde bundan sonra geçen her gün, kapının açılmasının geciktirilmesi yaratılan umudun gerilemesine ve hayal kırıklığının artmasına neden olacaktır. Yol boyunca asfaltlamanın yapılması gerektiği, asfaltlama çalışmalarının da Avrupa Birliği tarafından finanse edileceği dolayısıyla Birleşmiş Milletler'in ihaleye çıkması için keşif bedelini saptaması ve proje yapılması gibi hususlar ayrıntılardan ibarettir. Derinya yolu bugüne kadar nasıl kullanılıyorsa, bu haliyle sivil geçişlere de açılabilir. Sonrasında asfaltlamaya ilişkin ihale işlemlerinin tamamlanmasıyla da yol asfaltlanır. 2.7 km. uzunluğunda stabilizesi yapılmış olan bir yolun asfaltlanması birkaç günlük iştir günün sonunda. Halkın beklentisi de budur.

Güven artırıcı bir önlem olarak yıllarca müzakere konusu olan Derinya ve Aplıç kapılarının açılmasının, asfaltlamayla ilgili ihale prosedürlerine takılması ve bu ihalelerin de aylarca sürecek olması geldiğimiz aşamada hakikaten kabul edilebilir değildir. Gün, somut adımlar atma, insanların yaşantılarını iyileştirme zamanıdır. İnsanların özlemlerini giderme, umutlarını yeşertme, iç dinamikleri harekete geçirme ve barışa olan inandırıcılığı artırma zamanıdır. Açıklandığı kadarıyla geçmişe göre masada sağlanan her tür ilerlemenin, somut adımlar atılmadıkça, inandırıcılığı yeterli olmayacaktır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.