GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Posta Dairesi Gazimağusa Şubesi Koli Bölümü'nde süresiz grev başladı

Posta Dairesi Gazimağusa Şubesi Koli Bölümü'nde süresiz grev başladı

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), Posta Dairesi'nin Gazimağusa Şubesi koli bölümünde bugünden itibaren süresiz grev başlattı.

Yayın Tarihi: 30/11/15 13:51
okuma süresi: 2 dak.
Posta Dairesi Gazimağusa Şubesi Koli Bölümü'nde süresiz grev başladı
A- A A+

Grev, genelde postalarda yaşanan sorunlar ve Gazimağusa'daki binanın yetersizliği ile personel eksikliği gerekçesiyle yapılıyor.

İki sendika bugün saat 10.30'da Gazimağusa Posta Şubesi önünde basın açıklaması yaptı.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan açıklamasında, bir buçuk aydan beri genelde postalarda yaşanan sıkıntıları, özelde ise Gazimağusa'da bina ve personel sıkıntısını defalarca dile getirmelerine rağmen Ulaştırma Bakanlığı'nın konuya duyarsızlık ve acizlik sergileyerek, personel ve bina konusunun çözümü yönünde adım atılmadığını savundu.

Geçtiğimiz çarşamba günü Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı ile toplantı yaptıklarını dile getiren Kaptan, "Gördük ki sorunun çözülmesi için yanlış istihdam politikası burada da kendini göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar ne bir yeni istihdam, ne de personel aktarımı yapıldığını söyleyen Kaptan, uyarılarına rağmen çözüm üretilmemesinden dolayı süresiz grev başlatmaktan başka çareleri kalmadığını belirtti.

Diyaloğa açık olduklarını kaydeden Kaptan, konuyla ilgili İçişleri ve Çalışma Bakanlığı'nı göreve davet etti.

Kaptan ayrıca, personel alımı ve bina tahsisi olmaması halinde süresiz greve devam edeceklerini kaydetti.

ATAN: "SIKINTI BÜYÜK, ÇÖZÜLENE DEK GREVDEYİZ"

Kamu- Sen Genel Sekreteri Metin Atan da, bugün başlatılan greve tüm çalışanların katıldığını dile getirerek, sıkıntının büyük olduğunu ve çözülene kadar da süresiz grevin devam edeceğini kaydetti.

Bakanlığın bir yerden diğer yere personel aktarımı bile yapamadığını söyleyen Atan, iki sendikanın grev konusunda kararlı ve dirayetli olduğunu belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.