GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ "Çevre ve İnsan" programında bu hafta domuz gribi konuşuldu

DAÜ "Çevre ve İnsan" programında bu hafta domuz gribi konuşuldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi ve Su Altı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek ve Deep Dive Dalış Merkezi Direktörü Erol Adalıer moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Çevre ve İnsan" programına bu hafta enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Emre Vudalı konuk oldu. Söz konusu programda bu hafta H1N1, yani halk arasında domuz gribi olarak bilinen hastalık konuşuldu.

Yayın Tarihi: 24/01/16 16:07
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ "Çevre ve İnsan" programında bu hafta domuz gribi konuşuldu
A- A A+

Dr. Vudalı medyaya yansıyan H1N1 virüsü ile ilgili açıklamalara hayret ettiğini ve medyanın insanların boşuna panik yapmalarına sebebiyet verdiklerini dile getirdi. H1N1 virüsü hakkında bilgi veren Dr. Vudalı "Öncelikle domuz gribi söylemi yanlıştır" dedi. H1N1 virüsünün normal bir grip virüsünden farklı olmadığını dile getiren Dr. Vudalı, H1N1 virüsünün ilk olarak 2009 yılında Amerika'da çıkmasının ardından pandemi yani çok hızlı bir şekilde kıtalar arasında yayılması sebebiyle o dönem insanlarda büyük panik ve korku yarattığını, fakat günümüzde böyle bir korkunun ve paniğin yersiz olduğunu dile getirdi. "H1N1 virüsü 2010 yılından itibaren önemini ve ciddiyetini yitirmiştir" diyen Dr. Vudalı, programda gribe karşı nasıl bir önlem alınabileceğine dair önerilerde bulundu. Dr. Vudalı aşı olmak, hijyene dikkat etmek, hastalığa yakalanıldığında polikliniklere başvurmak ve iyi beslenmek gerektiğine dikkat çekti.

Programın sonunda Dr. Vudalı acil servislerin grip vakalarıyla dolduğunu ve bu durumun acil servisleri büyük oranda meşgul ettiğini söyledi. Grip olan bir insanın acil servis yerine polikliniklere başvurmasının gerektiğini ekleyen Dr. Vudalı, ayrıca sadece riskli hasta grubunun tedaviye başlatılmasını söyleyerek, risk taşımayan hasta grubuna tedavi başlatılması sonucu virüsün daha sonrasında daha da güçleneceğini dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.