GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Yatılı hastalar bir de soğuk ile boğuşuyor

Yatılı hastalar bir de soğuk ile boğuşuyor

Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde Kasım ayından beridir çalışmayan merkezi ısıtma sistemi nedeniyle hastalar ve çalışanlar zor günler geçiriyor. Hastanede yatılı tedavi gören hastalar kendi imkânları ile evlerinden getirdikleri elektrikli sobalarla ısınmaya çalışırken, görevli doktor, hemşire ve diğer çalışanların da soğuktan etkilendiği öğrenildi.

Yayın Tarihi: 30/01/16 09:25
okuma süresi: 3 dak.
Yatılı hastalar bir de soğuk ile boğuşuyor
A- A A+

Yaşanan sıkıntı ile ilgili Kıbrıs Postası'na konuşan Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Özdeş Öznuh, merkezi ısıtmayı sağlayan boruların patladığını ve hastanenin genelinin Kasım ayından beridir ısıtılamadığını kaydederek, "Biz de üşüyoruz" dedi. Öznuh, sorunu Sağlık Bakanlığı'na bildirdikleri ve bakanlığın gerekli tadilatın yapılması için ihaleye çıktığı bilgisini verdi.

Kıbrıs Postası - Filiz SEYİS

Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde Kasım ayından beridir çalışmayan merkezi ısıtma sistemi nedeniyle hastalar evlerinden getirdikleri elektrikli sobalarla ısınmaya çalışıyor.

Merkezi ısı üretecinde elde edilen sıcak suyun duvar içine döşenmiş borular vasıtasıyla tüm hastaneye iletilmesiyle ısınan hastane, boruların bazılarının patlaması nedeni ile ısıtılamıyor. Kasım ayından beridir yaşadıkları sağlık sorunlarının yanı sıra soğuk ile de mücadele eden Gazimağusa Hastanesi'nin yatılı hastaları ise kendi imkânları ile ısınmak zorunda kalıyor.

Başhekim Dr. Öznuh: "Hastalar gibi biz de üşüyoruz"

Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Özdeş Öznuh, Kasım ayından beridir hastanenin ısıtılması için döşenmiş olan boruların patlak olduğu ve soğuk hastanede tedavi gören hastaların kendi imkânları ile ısındığı bilgisini doğrularken, sorunu Sağlık Bakanlığı'na bildirdikleri ve bakanlığın gerekli tadilatın yapılması için ihaleye çıktığı bilgisini verdi.

Hastane'nin merkezi ısıtma yani duvar içlerine döşenmiş borularla ısındığını anlatan Öznuh, içinden sıcak su geçen boruların yer yer patladığını ve duvarlara da sızıntı yaptığını anlattı.

"Hastalar gibi biz de üşüyoruz" diyen Öznuh, sadece hasta odalarının değil hastanenin genelinin ısıtılamadığını vurguladı.

"Bakanlığa bildirdik; ihaleye çıkıldı, rakamlar alındı"

Yaşanan bu sorunu yazılı olarak Sağlık Bakanlığı'na bildirdiklerini kaydeden Öznuh şöyle konuştu:

"Boruların değişmesi lazım… Bakanlığa bildirdik; Bakanlık ihaleye çıktı, rakamlar alındı. Sorunun elektrik sistemi ile alakası yok.

Hastalar evden getirdikleri sobalarla ısınıyor, buna göz yumuyoruz. Bazı odalara biz elimizdeki sobaları veriyoruz ama tüm odalara yetecek kadar yok. Kalkıp da soba alırsak borular değişince elimizde kalacaklar."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.