GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 5 dak.

O yol için Kaymakamlık 2 yıl içerisinde 5 yazı yazarak uyarıda bulunmuş

O yol için Kaymakamlık 2 yıl içerisinde 5 yazı yazarak uyarıda bulunmuş

Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, 7 Mart'taki ölümlü trafik kazasının gerçekleştiği yere yakın konumdaki Derin Evler & Halken sitelerini anayola bağlayan 'giriş-çıkış-noktasının' yol emniyeti açısından ciddi tehlike arz ettiğini ortaya koyan ve gecikmeksizin tedbir alınması istikametinde ilgili mercilere durumu aktaran ilki 25 Aralık 2013, sonuncusu ise 10 Aralık 2015 tarihli olmak üzere 5 ayrı yazı yazdıklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 10/03/16 20:08
okuma süresi: 5 dak.
O yol için Kaymakamlık 2 yıl içerisinde 5 yazı yazarak uyarıda bulunmuş
A- A A+
Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, 7 Mart'taki ölümlü trafik kazasının gerçekleştiği yere yakın konumdaki Derin Evler & Halken sitelerini anayola bağlayan 'giriş-çıkış-noktasının' yol emniyeti açısından ciddi tehlike arz ettiğini ortaya koyan yazıları kendileri 2 yıl içerisinde 5 kere yazı yazarak dile getirdiklerini belirten bir açıklama yaptı.

Çolakoğlu yazılı açıklamasında, Kaymakamlığın, hem bu konu özelinde, hem de İlçedeki genel trafik sorunlarına ilişkin olarak gerekli hassasiyeti gösterdiğini ve imkânları nispetinde gayretler sarf ederek gerekli önlemlerin ivedilikle alınması için ilgili kurumlara bildirimlerde bulunduğunu belirtti. Çolakoğlu, İçişleri Bakanlığı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü, Gazimağusa Belediyesi ve Gazimağusa Karayolları Dairesi'ne yazılmış toplam 5 yazıyı da ekte basına gönderdi.

Söz konusu kazada hayatını kaybeden küçük Doğa'ya Allah'tan rahmet, başta anne İpek ve baba Cem Çiçek olmak üzere yaslı aileye başsağlığı ve sabır dileyen Çolakoğlu, "Hepimizi kedere boğan bu acı olayın akabinde basın ve sosyal-medyada çıkan birtakım yorumlara atfen; kamuoyunda şekillenen belirli noksan yaklaşımların 'doğruluk-esaslarına' oturtulması yönünde, bazı muğlâk hususların ve olguların aydınlatılmasına ihtiyaç duyulmuştur" dedi.

"GÜVENLİK TEDBİRLERİNİN HAYATA GEÇİRİLMESİ KAYMAKAMLIĞIN YETKİ VE İMKÂN SINIRLARINI AŞAN BİR HUSUS"

Kaymakam Çolakoğlu, bahse konu yerde alınması gereken muhtelif kapsamdaki güvenlik tedbirlerinin hayata geçirilmesinin Kaymakamlığın yetki ve imkân sınırlarını aşan bir husus olduğunu, karayollarının kullanılışı ve güvenliği ile ilgili konuların teşkilat yasası uyarınca doğrudan Karayolları Dairesi'nin görev ve yetki sahasına giren konular olduğunu belirtti.

Çolakoğlu, şunları kaydetti:

"Gazimağusa Kaymakamlığı olarak kazanın gerçekleştiği mevkie yakın konumda bulunan ve Derin Evler & Halken sitelerini anayola bağlayan 'giriş-çıkış-noktasının' yol emniyeti açısından ciddi tehlike arz ettiğini ortaya koyan ve gecikmeksizin lazım gelen tedbirlerin alınması istikametinde ilgili mercilere durumu aktaran ilki 25 Aralık 2013, sonuncusu ise 10 Aralık 2015 tarihli olmak üzere beş adet yazı yazılmıştır. İşbu yazılardan da görülebileceği üzere, Kaymakamlığımız hem bu konu özelinde, hem de İlçedeki genel trafik sorunlarına ilişkin olarak gerekli hassasiyeti göstermiş ve imkânları-nispetinde gayretler sarf ederek gerekli önlemlerin ivedilikle alınması için ilgili kurumlara bildirimlerde bulunmuştur.

Ancak kamuoyunun da takdir edeceği üzere bahse konu yerde alınması gereken muhtelif kapsamdaki güvenlik tedbirlerinin hayata geçirilmesi ise kaymakamlığımızın yetki ve imkân sınırlarını aşan bir husus olup, karayollarının kullanılışı ve güvenliği ile ilgili konular Karayolları Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası uyarınca doğrudan Karayolları Dairesi'nin görev ve yetki sahasına giren konulardır.

"YOL-DÜZENLEMELERİ VE AYDINLATMA-İŞLEMLERİ SİTELERİN 'RUHSATLANDIRILMASI' SÜRECİNDE BELEDİYE TARAFINDAN YAPILMASI GEREKEN İŞLER"

Öte yandan, anayola açılan mevzubahis 'yol-ağzında' evvelce yapılmış olması gereken yol düzenlemeleri ve aydınlatma işlemlerinin de esasen adı geçen sitelerin 'ruhsatlandırılması' sürecinde, yetkili makam olan (Fasıl 96 Yollar ve Binalar Yasası'nın 3. maddesi tahtında) Gazimağusa Belediyesi tarafından yapılması gereken işlerden olduğu sabittir.

Bu çerçevede, konu mevkide işbu kazayla gündeme gelen eksiklikler ve bunlardan mütevellit sorumluluklarla alakalı olarak, kamuoyunda yapılan yorumlarda da özellikle 'olgulara' hassasiyet gösterilerek yaklaşılmasının, sorunların doğru tespiti ve çözümü yönünde daha isabetli davranılmasını sağlayacağı kanaatindeyim."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.