GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ'de olay yok!

DAÜ'de olay yok!

DAÜ'de Kürt öğrencilerin ve Ülkücü öğrencilerin iki ayrı eylem hazırlığında oldukları ve eylem hazırlıklarının üniversitede gerginliğe yol açtığı haberlerinin doğru olmadığı ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 17/03/16 13:52
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ'de olay yok!
A- A A+
Kıbrıs Postası

Bu sabah saatlerinde DAÜ'de Kürt öğrencilerin ve Ülkücü öğrencilerin eylem hazırlığında olduğu ve DAÜ'nün karıştığı haberlerinin doğru olmadığı ortaya çıktı.

Konu hakkında KKTC Ülkü Ocakları Başkanı Adem Yurdagül'den alınan bilgiye göre dün akşam saatlerinde KKTC Ülkü Ocakları Başkanı Adem Yurdagül'ün davetlisi olarak adaya gelen Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz'un bugün bazı temasları olduğu bunlardan bir tanesinin de Doğu Akdeniz Üniversitesi'ndeki ülkücü öğrenciler ile görüşmek olduğunu söyledi.

Yurdagül; "Genel Başkanımız ile DAÜ'deki ülkücü arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Oradan da Mağusa'daki Ülkü Ocakları'na geçtik. Herhangi bir olay yaşanmadı. Bu konuda çıkan haberler doğru değildir. Polis kendince bir önlem almıştır. Ama karşıklı bir olay yaşanmamıştır." şeklinde konuşarak şu sıralarda Lefkoşa'ya gelindiğini ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz'un bir yurt açılışına katılacağını da sözlerine ekledi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Üniversitemizde 17 Mart 2016 tarihinde (bugün) farklı grupları temsil eden öğrencilerimiz çeşitli anma ve ziyaretler ile etkinlik sergilemiştir. Söz konusu etkinliklerde faal olan tüm öğrencilerimiz üniversitemize yakışır şekilde büyük bir olgunluk içerisinde davranmış ve etkinlikler sorunsuz tamamlanmıştır.

Kampüsümüz ve etrafında gün içerisinde gerekli güvenlik önlemlerini alarak bizlere destek veren Polis Genel Müdürlüğü mensuplarına teşekkür ederiz. Bugün bazı basın organlarında üniversitemizin adını kullanarak servis edilen dayanaksız haberlere tenezzül edilmemesini diler, tüm halkımıza huzurlu ve sağlıklı günler dileriz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.