GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Refikoğlu: "Mağusa'daki Müze Dostları Derneği büfesindeki kaçaklar yıkılmalı"

Refikoğlu: "Mağusa'daki Müze Dostları Derneği büfesindeki kaçaklar yıkılmalı"

Şehir Plancıları Odası Başkanı Merter Refikoğlu, yaptığı açıklama ile tarihi sit alanı içerisinde Salamis Ören Yeri'nde 2013 yılı içerisinde turistlere hizmet vermek amacı ile Müze Dostları Derneği'ne küçük bir büfe izni veridiğini fakat son zamanlarda büfenin yasalara aykırı şekilde büyütüldüğünü söyledi.

Yayın Tarihi: 13/04/16 12:58
okuma süresi: 2 dak.
Refikoğlu: "Mağusa'daki Müze Dostları Derneği büfesindeki kaçaklar yıkılmalı"
A- A A+

Şehir Plancıları Odası Başkanı Merter Refikoğlu, yayınladığı yazılı bildiri ile Salamis bölgesindeki büfenin yasalara aykırı bir şekilde büyütdüğüne dikkat çekti.

Refikoğlu, tarihi sit alanı içerisinde Salamis Ören Yeri'nde 2013 yılı içerisinde turistlere hizmet vermek amacı ile Müze Dostları Derneği'ne küçük bir büfe izni veridiğini fakat son zamanlarda büfenin yasalara aykırı şekilde büyütüldüğünü söyledi.

Refikoğlu, sit alanları içerisinde yapılacak olan en küçük değişikliklerde bile gerekli kurumlardan izin almak gerekdiğine değinirken burada ek kaçak yapılar yapıldığını, Müze Dostları Derneği tüzüğü gereği tüm geliri Eski Eserler ve Müzeler Dairesi amaçları doğrultusunda kullanılması gerektiğini söyledi.

"Esas görevi ülkemizdeki tarihi yerleri korumak olan Eski Eserler Dairesi'nin kendisinin bir kurumu gibi çalışan kaçak yapıya göz yumması da düşündürücüdür" diyen Refikoğlu, Belediye, Eski Eserler Dairesi ve Anıtlar Yüksek Kurulu'nu göreve çağırarak bir an önce büfenin eski haline getirilmesini, amacı doğrultusunda kullanılması ve kaçakların yıkılmasını istedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.