GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Mağusa size yeniden göz kırpıyor

Mağusa size yeniden göz kırpıyor

2. Mağusa Size Göz Kırpıyor Festivali, 30 Nisan Cumartesi günü Namık Kemal Meydanı'nda gerçekleştiriliyor. Antik Mağusa Vakfı Başkanı Resmiye Canaltay Kıbrıs Postası'nı ziyaret ederek, etkinlikle ilgili bilgi verdi.

Yayın Tarihi: 28/04/16 14:10
okuma süresi: 3 dak.
Mağusa size yeniden göz kırpıyor
A- A A+

Antik Mağusa Vakfı tarafından organize edilen 2. Mağusa Size Göz Kırpıyor Festivali, 30 Nisan Cumartesi günü yapılıyor.

Kıbrıs Postası'nı ziyaret eden Antik Mağusa Vakfı Başkanı Resmiye Canaltay ve vakıf yöneticileri, festival ile ilgili bilgi verdi.

AMAÇ MAĞUSA'YI MARKA HALİNE GETİRMEK

Canaltay, artık dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülke markalaşmasından ziyade kent markalaşmasının önem kazandığını ve Mağusa'nın kale kent olarak bütün dünya tarafından kabul görmesi ve tanınması için çalıştıklarını ifade etti.

Mağusa Suriçi'nin canlanması ve kültürel, sosyal ve ekonomik bir cazibe merkezi haline gelmesi için farkındalık çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Canaltay, Mağusa'nın UNESCO'nun dikkatini çekebilecek özellikleri olan önemli bir kent olduğunu ve bu farkındalığı yaratmak için çalıştıklarını ifade etti.

AYRI BİR TURİZM ÖRGÜTÜ İÇİN GİRİŞİM

Canaltay ayrıca Mağusa için ayrı ve özel bir turizm örgütü kurulması ve özel olarak bu kent için çalışması gerektiğini ifade ederken, bunun için de siyasiler nezdinde girişimlerine devam edeceklerini açıkladı.

Mağusa'nın önemli değerlerinden biri olan Doğu Akdeniz Üniversitesi'ndeki potansiyelin Mağusa Suriçi'ne yönlendirmek ve Mağusa'yı gerçek anlamada yaşamaları için gerekli ortamı sağlamak için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydeden Canaltay, 30 Nisan Cumartesi gün saat 10:00'da başlayıp gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam edecek ve sonunda bir sokak partisine dönüşecek olan etkinliği Doğu Akdeniz Üniversite ile yakın işbirliği için düzenlendiklerini anlattı.

FESTİVAL KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLAYACAK

"2. Mağusa Size Göz Kırpıyor" Festivali'nde Mehmet Ekin Vaiz'in sunumuyla, "Gazimağusa Özel Egitim Merkezi Ögrencileri, Tango Siempre, NKL Orkestra, EMU Students and International Society, Karadeniz Halk Dansları Ekibi, GMB Halk Dansları Ekibi, Grup Otantik ve Melodi Müzik" yer alacak.

30 Nisan Cumartesi Saat 10.00 'da Mağusa Vizyon 2000 önünde kortej yürüyüşüyle birlikte başlayacak festival gece 24.00'a kadar renkli aktivitelerle devam edecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.