GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Gazimağusa Organize Sanayi'ne cami ve sosyal alanlar yaptırılıyor

Gazimağusa Organize Sanayi'ne cami ve sosyal alanlar yaptırılıyor

Gazimağusa'da bulunan Organize Sanayi Bölgesine Cami yaptırmak için kurulan Gazimağusa Organize Sanayi Bölgesi Camii Yaptırma Derneği hafta sonu kahvaltı etkinliği düzenledi.

Yayın Tarihi: 29/05/16 17:17
okuma süresi: 3 dak.
Gazimağusa Organize Sanayi'ne cami ve sosyal alanlar yaptırılıyor
A- A A+

Gazimağusa'da bulunan Organize Sanayi Bölgesine Cami yaptırmak için kurulan Gazimağusa Organize Sanayi Bölgesi Camii Yaptırma Derneği hafta sonu kahvaltı etkinliği düzenledi ve etkinlikte proje ile ilgili olarak mimar ve mühendisler bölge esnafına bilgi verdi. Toplantıya Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'da katıldı.

Bakanlık Basın Bürosundan verilen bilgiye göre Gazimağusa Organize Sanayi Bölgesinde inşaatı devam eden Cami ve Sosyal aktivite merkezi projesi hakkında bölge esnafına bilgi vermek için düzenlenen kahvaltıya Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, TC Yardım Heyeti Başkanlığı Genel Koordinatörü Ertan Tosun, Gazimağusa Organize Sanayi Bölgesi Camii Yaptırma Derneği başkanı Yılmaz Demir ve bölge esnafı katıldı.

Dernek başkanı Yılmaz etkinlikte yaptığı konuşmada bölgeye sadece bir cami değil aynı zamanda sosyal aktivitelerinde olacağı bir kompleks yaptırmak için yola çıktıklarını ve bu yönde bölge esnafından toplanan bağışlarla epey yol kat ettiklerini söyledi.

TC Yardım Heyeti Başkanlığı Genel Koordinatörü Ertan Tosun'da yaptığı konuşmada böyle projelere vatandaşın destek çıkmasının güzel olduğuna işaret etti ve kendilerinin halkın sahiplendiği tüm projelerin yanında olacaklarını söyledi. Tosun "bizim amacımız halkın sahiplendiği projeleri desteklemek. Burada ki yardımları amacına uygun bir şekilde koordine etmek" dedi.

Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter'de konuşmasına bu tür organizasyonlarda mutlaka çocuk ve gençlerinde yer almasına dikkat çekti ve "gelecekte bu mirasları bırakacağımız gençler ve çocuklarımıza bu işin bir parçası haline getirmek asıl hedefimiz olmalı. Onları işin bir parçası haline getirmeliyiz ki ileride sahiplenebilsinler" dedi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun'da konuşmasına bölge esnafının birlik olup önce dernek kurduğunu ve ardından da böylesine hayırlı bir iş için gönüllerinden kopanlarla bir adım atıldığını bunun da desteklenmesi gerektiğini söyledi. Atun, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada vurguladığı gibi makam ve mevkilerin geçici olduğunu dünyanın en değerli makamı kul olabilmekten geçtiğini söyledi.

Bakan Atun, bu tür eserlerde herkesin bir katkısı olması gerektiğini hatırlattı ve gönülden kopan her kuruşun çok önemli olduğunu söyledi. Ortaya çıkacak eserle sadece bölgede bir cami değil ayni zamanda sosyal aktivitelerinde yapılacağı bir kompleks olacağına dikkat çekti.

Konuşmaların tamamlanmasından sonra projenin mimar ve mühendisleri katılımcılara proje hakkında bilgi verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.