GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Mağusa İnisiyatifi: "Mağusa Hendekleri'nde ralli yapılması kabul edilemez"

Mağusa İnisiyatifi: "Mağusa Hendekleri'nde ralli yapılması kabul edilemez"

Mağusa İnisiyatifi, 19 Haziran Pazar günü Mağusa Kent Surları'nı çevreleyen Mağusa Hendekleri'nde yapılacak rallinin başka bir mekâna alınması çağrısında bulundu. İnisiyatif adına açıklama yapan Ulaş Gökçe, Mağusa Hendekleri'nin tarihi ve doğasıyla tescilli bir sit alanı olduğunu vurgulayarak, bir sit alanının gerektirdiği şekilde korunarak gelecek nesillere taşınması gerektiğinin altını çizdi. Gökçe "Hendekleri oluşturan her bir taşın korunması gerekirken, çevreye, bitki örtüsüne, surlara, yollara, köprülere zarar verecek bir etkinlik yapılması kabul edilemez" dedi.

Yayın Tarihi: 17/06/16 15:05
okuma süresi: 2 dak.
Mağusa İnisiyatifi: "Mağusa Hendekleri'nde ralli yapılması kabul edilemez"
A- A A+
Mağusa İnisiyatifi, Mağusa Hendekleri'nde yapılacak ralliye tepki gösterdi. 19 Haziran Pazar günü Mağusa Kent Surları'nı çevreleyen Mağusa Hendekleri'nde yapılacak rallinin başka bir mekâna alınması çağrısında bulunan Mağusa İnisiyatifi aktivisti Ulaş Gökçe, böylesi bir etkinliğin Kıbrıs'ın en önemli tarihi mekanlarından birinde yapılmasına izin verilmesinden duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Dünya kültürel mirasının eşsiz örneklerinden Mağusa Kent Surları'nı çevreleyen Mağusa Hendekleri'nin dünyada halen mevcut olan tarihi savunma yapılarının en ilginç ve en iyi korunmuş örneklerinden biri olduğunu ifade eden Gökçe, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi'nin bu mekanda Ralli yapılmasına izin vermesini 'bilimden, akıldan, vicdandan ve sorumluluk bilincinden uzak bir davranış' olarak nitelendirdi.

İnisiyatif, Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu'nu bu etkinliğin başka bir mekana alınması yönünde sağduyulu bir karar vermeye, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ve Mağusa Belediyesi'ni, Mağusa'nın eski eserlerine zarar verenlere prim vermekten bir an önce vazgeçmeye çağırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.