GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

"BOZAN" Oratoryosu 15 Temmuz'da Salamis Amfi Tiyatro'da

"BOZAN" Oratoryosu 15 Temmuz'da Salamis Amfi Tiyatro’da

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Lefkoşa Belediye Orkestrası'nın ortak yapımı "Bozan" oratoryosu 20.Mağusa Kültür Sanat Festivali çerçevesinde 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi 21.30 da, Salamis Amfi Tiyatrosu'nda sunulacaktır.

Yayın Tarihi: 14/07/16 13:35
okuma süresi: 2 dak.
"BOZAN" Oratoryosu 15 Temmuz'da Salamis Amfi Tiyatro’da
A- A A+
Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Lefkoşa Belediye Orkestrası'nın ortak yapımı "Bozan" oratoryosu 20.Mağusa Kültür Sanat Festivali çerçevesinde 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi 21.30 da, Salamis Amfi Tiyatrosu'nda sunulacaktır. Hayat yolunda sevda ve kavgaya dair "Bozan" oratoryosunu Yaşar Ersoy yönetti. Oratoryonun müziklerini Hüseyin Kırmızı ve Cahit Kutrafalı, orkestra şefliğini Oskay Hoca ve koordinatörlüğünü Can Sözer yaptı. Lefkoşa ,Girne ve Beyarmudu ndan sonra Mağusa Kültür Sanat Festivalinde de sunulacak Bozan oratoryosu ülkemizde yapılan ilk ve tek oratoryo olup izleyenlerin beğenisini kazandı

Nazım Hikmet, Ahmed Arif, Luis Aragon, Orkun Bozkurt, W.Shakespeare, Serkan Uçar, Bertolt Brecht, Hasan Hüseyin, Fatva Tukan, Mahmut Anayasa, Feriha Altıok, Aliye Ummanel, Neriman Cahit, Faize Özdemirciler ve Fikret Demirağ'ın şiirlerinden ve destanlarından oluşan "Bozan" oratoryosunda, bozuk düzene karşı şiir, müzik ve tiyatro işbirliği yapar. 25 kişilik Lefkoşa Belediye Orkestrası tarafından icra edilen oratoryonun seslendirmesini ve yorumlamasını ise Lefkoşa Belediye Tiyatrosu sanatçıları gerçekleştiriyor.

Daha geniş bilgi Mağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Biriminden temin edilebilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.