GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 5 dak.

İstanbul Muhtarlar Federasyonu üyesi Muhtarlar Gazimağusa Belediyesi'ni ziyaret etti

İstanbul Muhtarlar Federasyonu üyesi Muhtarlar Gazimağusa Belediyesi'ni ziyaret etti

20 Temmuz törenleri kapsamında ülkemizde bulunan İstanbul Muhtarlar Federasyonu üyesi muhtarlar Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'i ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 19/07/16 15:43
okuma süresi: 5 dak.
İstanbul Muhtarlar Federasyonu üyesi Muhtarlar Gazimağusa Belediyesi'ni ziyaret etti
A- A A+
20 Temmuz törenleri kapsamında ülkemizde bulunan İstanbul Muhtarlar Federasyonu üyesi muhtarlar Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'i ziyaret etti. İstanbul Muhtarlar Federasyonu Genel Sekreteri Bülent Abdullah Özen başkanlığındaki 39 ilçenin muhtarlarını kabul eden Belediye Başkanı İsmail Arter, işbirlikleri ve çalışmaların geliştirilmesi için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtirken, Türkiye'de yaşanan olaylardan dolayı üzüntülerini de belirtti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, İstanbul Muhtaralar Federasyonu'nun şehrimizi ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu, bu tür ziyaretlerin daha sık olmasında fayda olduğunu, Türkiye muhtarlarının tecrübelerinin buraya aktarılması için ziyaretin önemli olduğunu söyledi. Bu anlamda muhtar Mustafa Yeşilleme'nin kurduğu ilişkilerin önemli olduğunu ve kendisini kutladığını ifade eden Arter, yerel yönetimlerin insana en yakın kurumlar olduğunu, doğumdan ölüme kadar yerel yönetimle vatandaşın sıkı bağı olduğunu söyledi. Arter, bu çalışmaların yürütülmesinde muhtarlarla da yakın çalıştıklarını, muhtarların en çok güvenilen, en saygın ve vatandaşa en yakın kamu temsilcisi olduğunu söyledi. Bürokraside çalıştığı dönemlerde sıkıntılı olan işlerde ilk sorduğu sorunun "Muhtarın haberi var mı? olduğunu, muhtarlarla çalışmalarda şimdiye kadar aksilik yaşamadıklarını söyledi. "Biz Türkiye ile biriz, bir bütünüz" diyen Arter, bunu söylemeye gerek olmadığını, Türkiye'de olan her güzelliğin kendilerini mutlu ettiğini, ama sıkıntılı dönemlerde içlerinin yandığını, geçen haftadan beridir de aynı sıkıntıyı yaşadıklarını söyledi." Allah Türkiye'ye yardım etsin ve süratle eski huzuruna kavuşsun, keşke bunlar hiç yaşanmasaydı" diyen Arter, can kayıplarının ve yaralıların olduğunu, tarihin yanlış yapanları yargılayacağını, Türkiye'nin bu yaşananları hak etmediğini söyledi. Muhtarları ülkemizde daha çok görmek istediğini ifade ederek, çalışmalarında başarılar dileyen Arter, işbirliğinin ve çalışmaların geliştirilmesi için üzerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını, herşeyin ülkemiz ve insanımız için olduğunu söyledi.

İstanbul Muhtarlar Federasyonu Genel Sekreteri Bülent Abdullah Özen de, muhtarların misafiri olarak kardeş vatana geldikleri için gurur duyduklarını, başkanlarının pasaport zorunluluğundan dolayı gelmesinin geciktiğini, ziyaretlerde federasyonu kendisinin temsil ettiğini söyledi. "Güzel Kıbrıs'ın güzel Mağusa'sında güzel duygularla dolaşıyoruz" diyen Özen, daha önceki ziyaretlerinde olduğu gibi belediyeye de iyi karşılandıklarını söyledi. 39 ilçenin birliğinin kurduğu federasyon olduklarını, gelecek olan muhtarlarla tüm ilçelerin temsil edileceğini, Gazimağusa Muhtarlar derneği başkanı Mustafa Yeşilleme'nin Kıbrıs'ı pek çok defa Türkiye'de temsil ettiğini ifade etti. Muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu kaydetti.

Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yeşilleme, İstanbul Muhtarlar Federasyonu'nun kendilerinin davetiyle 20 Temmuz törenlerine katılmak üzere ülkemizde bulunduğunu, İstanbul'dan gelen muhtarlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, anavatanın yarasını en kısa sürede saracağından emin olduğunu ifade etti. Yeşilleme, Belediye Başkanı İsmail Arter'e kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti.

Ziyaretin sonunda Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, konuk heyetin Başkanı Bülent Abdullah Özen'e ve Gazimağusa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yeşilleme'ye çerçeveli ipek kozası verirken, üye muhtarlara da Kıbrıs'ın mücadele tarihi anlatan kitaplar dağıtıldı. Gazimağusa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yeşileme de Belediye Başkanı Arter'e Kurucu Cumburbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın çerçeveletilmiş bir sözünü takdim etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.