GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Othello Kalesi'nde caz coşkusu

Othello Kalesi'nde caz coşkusu

20. Mağusa Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında önceki akşam Othello Kalesi'nde ülkemizin bestecisi ve piyanisti Tolga Erzurumlu sahne aldı.

Yayın Tarihi: 24/07/16 12:37
okuma süresi: 3 dak.
Othello Kalesi'nde caz coşkusu
A- A A+
20. Mağusa Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında önceki akşam Othello Kalesi'nde ülkemizin bestecisi ve piyanisti Tolga Erzurumlu sahne aldı.

Tolga Erzurumlu'nun Othello Kalesi'ndeki performansına yabancı ve yerli müzisyenler de eşlik etti. Konserde basda Cahit Kutrafalı yer alırken, Fikri Karayel ve Erkan Erzurumlu da Tolga Erzurumlu'ya eşlik etti. Türkiye'de meşur olan ülkemizin seslerinden sanatçımız Buray'ın da izlediği konsere yoğun ilgi gösteren caz tutkunları keyifli bir gece geçirdi.

Konserin gerçekleşmesi için sponsor olan Limasol Türk Kooperatif Bankası temsilcisine Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter tarafından plaket verildi.?Küçük yaşlarda müziğe başlayan ve liseler arası müzik yarışmasında orkestrasıyla birincilik kazanan Tolga Erzurumlu, birçok yabancı piyano öğretmeniyle Klasik Batı Müziği bilgisini geliştirip caz tutkusunu da aldığı eğitimlerde destekledi.?2007 yılında aldığı bursla Avrupa'da caz eğitimi gören Erzurumlu, 2011 yılında kariyerinin en önemli adımını atarak İstanbul'da düzenlenen Akbank Caz Festivali'ndeki yarışmada "en iyi doğaçlama" ödülüne layık görüldü.?

2014 yılında Cumhurbaşkanlığına 3 eser besteleyen Tolga Erzurumlu, aynı yıl İstanbul Caz Festivali'nden aldığı davet üzerine sahneye çıkarak Tolga Erzurumlu Quartet olarak performans sergiledi.?

2015 yılında kendi besteleri ve aranjmanlarının yer aldığı "Fingerprints" isimli caz albümünü müzikseverlerle buluşturan Tolga Erzurumlu, projede ülkemiz müzisyenleri ve yabancı müzisyenler yer aldı.?

Festival kapsamında, 25 Temmuz'da Salamis Antik Tiyatro'da Koray Avcı konseri, 26 Temmuz'da Othello Kalesi'nde Süleyman Akosman A Chunk Of Funk konseri, 28 Temmuz'da ise Salamis Antik Tiyatro'da Los Vivancos Flamenco Topluluğu etkinliklerinden sonra, ertelenen Volkan Konak Konseri 1 Ağustos tarihinde yapılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.