GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 6 dak.

Gazimağusa Belediyesi, Othello Parkı'nda Shakespeare Büstü'nün açılışını yaptı

Gazimağusa Belediyesi, Othello Parkı'nda Shakespeare Büstü'nün açılışını yaptı

Tarihi suriçinin potansiyelini üst düzeyde turizmin hizmetine sunmak için çalışmalara devam eden Gazimağusa Belediyesi, Othello Parkı'na yaptırdığı William Shakespeare Büstü'nün açılışını dün saat 19:00'da düzenlediği törenle gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 30/07/16 14:38
okuma süresi: 6 dak.
Gazimağusa Belediyesi, Othello Parkı'nda Shakespeare Büstü'nün açılışını yaptı
A- A A+

Gazimağusa Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, Othello Kalesine adını veren ünlü tragedyanın yazarı Shakespeare'in büstünün açılışı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, CTP-BG Gazimağusa milletvekilleri Ferdi Sabit Soyer, Teberrüken Uluçay, Erkut Şahali, Arif Albayrak, Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, DAÜ VYK Başkanı Mehmet Bayram, Kalavaç Muhtarı Ömer Meraklı, sanatçılar, sivil toplum örgütü temsilcilerive halkın yoğun katılımıyla yapıldı. Shakespeare büstünün açılış kurdelesini Bakan Fikri Ataoğlu, Belediye Başkanı İsmail Arter ve Sanatçı Ümit İnatçı kesti. Shakesperare'e en çok benzeyen büst olma özelliği de taşıyan Shakespeare Büstü sanatçı Ümit İnatçı'nın sanat yönetmenliğinde Mehmet İlkerli Ve Erdinç İlkerli'nin çalışmasıyla yapıldı.

Gazimağusa Belediyesi tarafından yürütülen projede geçtiğimiz yıl ilk etapta Othello Parkı Düzenlemesiyle, tarihi Othello Kalesi'nin girişi turistlerin vakit geçirebileceği yeşil dokunun olduğu parka dönüştürüldü. Tarihi suriçinin turistler tarafından en çok rağbet gören noktalarından olan Othello Kalesi girişindeki Othello Parkı'na yapılan Shakespeare'in büstü bölgeyi ziyaret eden turistleri karşılamaya başladı.

Ataoğlu: "Tüm eserlerimizi turizmin hizmetine sunacak müze çalışmaları yapıyoruz"

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mağusa'ya katılan değerin hem suriçinin canlanmasına hem turizme ciddi katkı sağlayacağını, geçmişte yapılması gereken bazı projelerin fark edildiği ve yapılmaya başlandığını, sadece Gazimağusa'ya değil tüm ülkenin tarihi ve doğal zenginlikleri olduğunu söyledi. Ataoğlu, gerek topluma gerekse turizme katkı sağlamak için adımlar attıklarını, ambarlarda atılı olan eserleri turizme kazandırmak için çalışma yaptıklarını ve bu eserleri müzelere yerleştireceklerini belirtti. Ataoğlu, surlar içinin canlandırmak için eski polis binası ve şömineli evin de müze olarak hizmet vereceğini, tüm eserlerin bu yerlerde hayat bulacağını, ülke genelinde müze çalışmaları yaptıklarını söyledi. Ataoğlu, bu güzel günü yaşatan Ümit İnatçı'ya, tüm sanatçılara, Belediye Başkanı İsmail Arter'e ve açılışa katılan tüm Mağusalılar'a teşekkür etti.

Arter: "Suriçi Canlandırma Projesi kapsamında ne yapılması gerekirse süratle yola koyulduk"

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasına, "hep bugünü bekledik doğrudur, ülkemizin her bir tarafı cennettir ancak Mağusamız bir farklıdır"sözleriyle başlayarak, Mağusa'nın barındırdığıtarihive kültürel mirasın diğer şehirlerden bir adım önde olduğunu söyledi. "Bu zenginlik bizlere sorumluluk yüklemektedir"diye Arter, suriçicanlandırma projelerinin uzun yıllardır üzerinde çalışıldığını ancak zamanın da geçtiğini ifade ederek, şehrin hak ettiği noktada olmadığını, bu gibi çalışmalar için sürat ve çok büyük gayret gerektiğini kaydetti. Kitaplarda ciltlenmiş ve orada duran projelerin bizleri bir yere götüremeyeceğini, turizmde, kültür- sanatta hak etiğimiz noktaya gelmemiz için çalışmaların süratlenmesi gerektiğini ifade eden Arter, bu düşüncelerini masaya koyduğunu ve suriçi canlandırma projesi kapsamında ne yapılması gerekirse süratle yola koyulduklarını belirtti.

Arter, Othello Kalesi ve Desdemona Parkı yanındaki Othello Parkı'nın önceden başlayan bir proje olduğunu, süratle projeyi tamamladıklarını, Shakespeare'in Othello ile bütünlemiş bir isim olduğunu ve sanat çevrelerinden olumlu görüşler geldiği için çalışmayıtamamladıklarını söyledi.Arter, Suriçi Canlandırma Projesi kapsamındaki çalışmaların devam edeceğini, şehrin tarihsel süreçte çok savaşlar gördüğünü ancak bu tarihin içinde güzellikler de olduğunu, hem turizm hem insanlarımız açısından bizleri ileriye götürecek bir çalışma yaptıklarını ve yola aynı şekilde devam edeceklerini söyledi. Belediye Başkanı İsmail Arter, Hendek Düzenleme Projesi'nin de bu kapsamda Mağusa'nın tarihsel boyutuyla bütünleşen bir proje olduğunu, ihalesine çıkılan projenin gelecek yıl Ağustos ayında tamamlanacağını bildirdi. Arter, başta sanatçı Ümit İnatçı olmak üzere emeği geçen herkese ve törene katılanlara teşekkür etti.

Sanatçı Ümit İnatçı da konuşmasında, çok önemli bir vesile ile bir araya geldiklerini,tarihseldeğerlerinkültürel mirasın gündelik yaşama sokulduğu anda çağdaş kentsel yaşamdan bahsedilebileceğini, bu bağlamda önemli bir adım atıldığını, yapılan çalışma için Belediye Başkanı İsmail Arter'e teşekkür etti. İnatçı, yıllardır bu projenin konuşulduğunu, ancak ilk kez bu sese kulak veren Belediye Başkanı Arter'in projeyi gerçekleştirdiğini ifade ederek, " bundan sonra da daha iyi adımlar atılacaktır ve Mağusa kendi öz kimliğine ve çağdaş kimliğine yakışır şekilde bizlere hizmet etmeye devam edecektir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.