GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Glapsides'deki çalışmalar tarfları karşı karşıya getirdi

Glapsides'deki çalışmalar tarfları karşı karşıya getirdi

Gazimağusa Belediyesi tarafından Glapsides Plajı'nda yapılan çalışmalar tepkiye neden oldu.

Yayın Tarihi: 09/08/16 12:25
okuma süresi: 3 dak.
Glapsides'deki çalışmalar tarfları karşı karşıya getirdi
A- A A+
Kıbrıs Postası

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali, sosyal medya üzerinden Gazimağusa Belediyesi tarafından Glapsides Plajı'nda yapılan çalışmaları eleştirdi. Şahali, plajda ahşaptan yapılan yolun sökülerek yerine beton bloklar konulmaya başlandığını ifade etti ve bu yapılanın ekolojik dengeye zarar verdiğini vurguladı.

Şahali'nin paylaşımı şu şekilde:

"Ülkenin en kaliteli kum plajı resmen katlediliyor. Duyarlılıkla, tamamen sökülebilen doğal malzemelerden yapılan eski iş orta yerinden bölünüyor ve Glapsides Plajı, kaba betonla dilim dilim doğranıyor. İç denizin doğal gel-git ile yenilenmesi engelleniyor, oksijeni kesiliyor. Olmadı, olmamalı..."

BİYOLOGLAR DERNEĞİ: "ÇEVRE KATLİAMI YAPILIYOR"

Biyologlar Derneği'de Glapsides Plajı'nda "yürüyüş yolu adı altında çevre katliamı" yapıldığı iddiası ile Glapsides Plajı için eylem yapılacağını duyurdu. Açıklamada, "Biyologlar Derneği olarak Glapsides Plajında yürüyüş yolu adı altında yapılan çevre katliamına dur demek için buluşuyoruz. Glapsides'e sahip çıkmak için isteyen tüm halkımızı bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ'NDEN TEPKİLERE YANIT GELDİ
Gazimağusa Belediyesi Projeler Birimi Amiri Abide Eryaşar, konu ile ilgili olarak Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulundu. Eryaşar, söz konusu projenin Çevre Dairesi'nden görüş ve "çevre etki raporu" onayı alındıktan sonra başladığını ifade etti. Belediye yönetimine karşı bir karalama kampanyası yürütüldüğünü söyleyen Eryaşar, doğal yaşamı etkileyecek bir unsur olmadığını ve karşı görüşü olan kişilerin bunu karşılıklı diyalog yolu ile çözmeleri gerektiğini dile getirdi.

"GLAPSİDES'TE YENİ BİR YAŞAM ALANI YARATMAYI HEDEFLİYORUZ"
Gazimağusa Belediyesi Glapsides Plajı Düzenleme Projesi'nin engelsiz denize giriş platformu, plaj voleybol sahaları, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, aydınlatması, ağaçlandırması, bankları ve yeni peyzajı ile yaz kış kullanabilecek bir yaşam alanı yaratmayı hedeflediğini kaydeden Eryaşar, toplumdan gelen tepkiler sonrası Çevre Dairesi'nden yeniden görüş istediklerini de sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.