GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 1 dak.

Her Daim Dostlar, Gazimağusa'daki tarihi eserleri gezdi

Her Daim Dostlar, Gazimağusa'daki tarihi eserleri gezdi

Çevre ve tarihi değerlere sahip çıkan ve farkındalık yaratmak için etkinlikler düzenleyen Her Daim Dostlar'ın "Mağusa tarihi değerleri gezisi"nin ilk ayağı yapıldı.

Yayın Tarihi: 14/08/16 13:42
okuma süresi: 1 dak.
Her Daim Dostlar, Gazimağusa'daki tarihi eserleri gezdi
A- A A+

Her Daim Dostlar Kültür ve Tarihi Eserler Komitesi'nin organize ettiği ve inisiyatif üyeleri yanında ilgi duyanların da katılımıyla gerçekleştirilen ilk gezide, 6 nokta gezildi ve tarihi geçmişleriyle ilgili bilgiler paylaşıldı.

Her Daim Dostlar tarafından yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Tarihi Eserler Komitesi Üyesi, Sanat Tarihçisi ve Rehber Yusuf Örs eşliğinde yapılan gezide Latinlerin St. George Kilisesi, Latin/Müslüman Mezarlığı, Shakespeare Büstü, Otello Kalesi, Desdemona Parkı, Deniz Kapısı (Porta Del Mare) ve Greklerin St. George Kilisesi'nin kuruluş ve tarihsel süreci anlatıldı.

Açıklamada, ayda bir cumartesi düzenlenecek etkinliklerle Gazimağusa'nın tüm tarihi değerlerinin rehber eşliğinde gezileceği belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.