GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Katliam'da şehit olanlar anıldı

Katliam'da şehit olanlar anıldı

Muratağa, Sandallar ve Atlılar'da 14 Ağustos 1974'te toplu katliam sonucu şehit olan 126 Kıbrıslı Türk düzenlenen törenlerle anıldı.

Yayın Tarihi: 15/08/16 09:15
okuma süresi: 2 dak.
Katliam'da şehit olanlar anıldı
A- A A+
Muratağa, Sandallar Şehitler Anıtı ve Atlılar Şehitliği'nde düzenlenen törenlere Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir, siyasi partilerden, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından temsilciler katıldı.

Törenlerde anıtlara çelenkler bırakıldı, saygı marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

Muratağa-Sandallar'daki şehitler için tören, Muratağa Atlılar Şehitliği'nde gömülü olan şehitlere ait kemiklerde kimlik tespiti yapılması için mezarların kazılmış olmasından dolayı şehitlikte yapılamadı. Tören toplu mezarın bulunduğu bölgedeki anıtın önünde gerçekleştirildi.

Muratağa-Sandallar ve Atlılar Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aşır, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Şehitliğin bir aya kadar tamamlanmasını beklediklerini belirterek, çalışmalara koydukları katkılardan dolayı Yeniboğaziçi Belediyesi Katip Demir ve diğer kesimlere teşekkür etti.

"Bugün Rum'a arka çıkan dünyayı buraya davet ediyoruz" diyen Aşır, 14 Ağustos'ta 15 günlük bebekten 90'lık yaşlılara kadar 126 Kıbrıslı Türkün topluca katledildiğini söyledi.

Ahmet Aşır, "Türk ordusu sayesinde barış ve huzur dolu günler yaşıyoruz. Şimdi bu güzel günleri kaybetmek istemiyoruz. Türk ordusu gelmeseydi tüm Kıbrıs Türkü Muratağa, Atlılar ve Sandallardaki gibi yok edilecekti" dedi.

Aşır, konuşmasının sonunda şehitlere rahmet diledi ve gazilere şükranlarını sundu. Tören, Ayşe Güler Akın'ın okuduğu şiirden sonra dualarla sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.