GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 6 dak.

Arter'den CTP'ye cevap: "Sorumluluktan kaçıyorsunuz"

Arter'den CTP'ye cevap: "Sorumluluktan kaçıyorsunuz"

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, CTP'li Belediye Meclis Üyelerinin dünkü toplantıya katılmayarak sorumluluktan kaçtıklarını iddia etti.

Yayın Tarihi: 18/08/16 08:13
okuma süresi: 6 dak.
Arter'den CTP'ye cevap: "Sorumluluktan kaçıyorsunuz"
A- A A+
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, CTP'li Belediye Meclis Üyelerinin dünkü toplantıya katılmayarak sorumluluktan kaçtıklarını iddia etti. CTP'nin iddialarına sosyal medya üzerinden cevap veren Arter, CTP'yi 'akıl tutulması' yaşamakla da suçladı.

Arter'in açıklaması şöyle:

"Evet bu akşam Gazimağusa Belediyesi'nin Meclis Toplantısı için yasa gereği 24 saat öncesinden Meclis Üyelerine davetlerimizi yapmış bulunuyoruz.

Ancak nisap sağlanamadığı için bu akşamki toplantıyı açamıyoruz. Üzülerek yaşanan bir olay var onuda burada dile getirip bu açıklama ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Gazimağusa Belediyesi'nde toplantı krizi adı atlında Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazimağusa Belediye Meclis Grubunun bir açıklamasıdır bu; "2 arkadaşımızın ayni gruptan yurtdışında görevli olması ortadayken neden böyle bir toplantı çağrısı yapıldı" gibi bir mualefetle karşı karşıya geldik. Açıklamanın detayını saat 15:00 civarında internet ortamında bende okudum hem kendim hemde Gazimağusa halkı adına hakikatten bende üzüldüm. "İki üyenin belediyeyi temsilen yurtdışında bulunduğu bir zamanın beklenmiş olması bizim açımızdan hem art niyetli hem acemice yapılmış bir işgüzarlıktır" deniliyor açıklamada. Burda bir art niyet aramanın, art niyet görmenin bunu bir işgüzarlık olarak görmenin hangi akıl ve mantık çerçevesinde böyle düşüncelere taşındığını anlamak mümkün değil.

Kim kaleme aldıysa bu yazıyı ben şahsen akıl tutulması yaşıyor diye düşünüyorum. Böyle bir niyetimiz yoktur bizim. Bu toplantıyı yapıyoruz, çağırıyoruz su gibi önemli bir konunun tüzüğünü yapacağız burda, bu arkadaşların görüşleri bizim için önemlidir, diğer iki partidende birer arkadaşlarımız eksiktir. Banu hanım ve Ali bey mazaretlerini bildirdiler. 2 arkadaşında yurtdışında olduğunu biliyoruz yani 16 üyenin 4 ü olmadığında geri kalanlarla bu konuyu tartışabiliriz, konuşabiliriz günün sonunda su ile ilgili fiyatın belirleneceği tüzüğü tartışacaktık. Oybirliği ile geçmesini herzaman isterim ben, bunu erteleyebilirdikte bu tartışmayı konuşmayı ama hiç katkı koymadan oturdukları yerden burda artniyet aramanın bunun bir acemilik, işgüzarlık olduğunu söylemenin, esas iyi niyetin burda karşı tarafta olmadığını art niyetin orda olduğunu, bu akrobatik hareketleri biz çok gördük Gazimağusa halkına bu açıklamayı ben duyurma ihtiyacında bulunuyorum.

Canla başla Gazimağusa için çalışırken böyle her işimizi engellemenin ne manası olduğunu Gazimağusa halkının takdirine bırakıyorum. Ben bunların süratle doğru yola gelmelerini, gelip bize katkı koymalarını görüşlerini vermelerini bekliyorum. Gelemeyebilirler, nisap sağlanamayabilir yasada hepsinin yeri vardır. Salt çoğunlukla açılır toplantı, nisap sağlanamadığında yasa derki 48 saat sonra tekrar toplanır. Bu konu olacak bunun kaçar tarafı yoktur, ama eğer su konusu gibi ciddi bir konuda bir katkıları olmayacaksa ve bu sorumluluktan kaçmak isterlerse kullandıkları yöntem tamamdır. Gelmesinler, biz kendi başımıza bu çalışmaları yaparız çünkü İçişleri Bakanlığı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı bizden süratle bu tüzüğün geçirilmesini istiyorlar.

Ülkenin derdi olan su konusuna çare arıyor hükümetler. Bir önceki hükümettede böyleydi şimdi hükümette olmayan Cumhuriyetçi Türk Partisi bu sorumluluktan kaçamaz. Bu kadar çok meclis üyesi varken bu Belediyedeki hizmetleri gözardı edemez. Gelecek burda sorumluluk altına girecek, elini taşın altına koyacak, bize yardım edecek. Karşılıklı oybirliği ile bunları yapacağız ordan art niyetlisiniz, işgüzarsınız, acemisiniz demekle olmuyor bu işler. Birşey daha var 4 senelik bir görev süresi için biz göreve geldik. Demokrasi demokrasi derler seçimde kazandık geldik, bu hazımsızlığın ne olduğnu ben anlamıyorum bunun tek çaresi vardır iki sene sonra seçimler var çalışacaklar çalışacaklar diğer seçimde tekrar yarışacağız. Sınavı geçen buraya gelir oturur görevini yapar. Şimdi hem çalışmayacaksınız hem göreve geleni engellemeye çalışacaksınız ben bunu anlamlandıramıyorum hakikatten üzüntü ile karşılıyorum.

Toplumumuz adına biz diğer partideki arkadaşlarla bu görevi yerine getirebiliriz oy çokluğuyla bunları yaparız ama her zaman söylüyorum, her fırsatta söylüyorum oy birliği ile olması toplumda uzlaşı anlamında çok manalı ve anlamlıdır bunu ülke içinde istiyoruz.

Dolayısıyla tekrar kendilerini aklı selime davet ediyorum. Gelemeseler anlarım ama böyle bir açıklama ile gelmemelerini anlamlandıramıyorum. Tekrar söylüyorum, hele hele işgüzarlıkla, artniyetle, acemilikle suçlayarak böyle bir açıklama hakikatten üzülerek karşıladım. Art niyetide burda görüyorum, acemiliğide böyle görüyorum, dahasını söylemeyim Gazimağusa halkının takdirine bırakıyorum teşekkür ederim"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.