GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Slovakya Halk Dansları Topluluğu Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'i ziyaret etti

Slovakya Halk Dansları Topluluğu Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'i ziyaret etti

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa Halk Dansları Derneği'nin davetlisi olarak ülkemize gelen ve Mağusa Panayırı'nda gösteri yapacak Slovakya Halk Dansları Topluluğu'nu kabul etti. Slovakya Halk Dansları Ekibi Gazimağusa Belediyesi'nin bu yıl 3.'sünü düzenlediği Geleneksel Mağusa Panayırı'nda 2-3 ve 4 Eylül'de sahneye çıkacak.

Yayın Tarihi: 02/09/16 14:15
okuma süresi: 2 dak.
Slovakya Halk Dansları Topluluğu Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter'i ziyaret etti
A- A A+
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa Halk Dansları Derneği'nin davetlisi olarak ülkemize gelen ve Mağusa Panayırı'nda gösteri yapacak Slovakya Halk Dansları Topluluğu'nu kabul etti. Slovakya Halk Dansları Ekibi Gazimağusa Belediyesi'nin bu yıl 3.'sünü düzenlediği Geleneksel Mağusa Panayırı'nda 2-3 ve 4 Eylül'de sahneye çıkacak. Slovakya ekibi Gazimağusa Halk Dansları Derneği Başkanı Ata Çeker ile birlikte ziyaret ettikleri Belediye Başkanı İsmail Arter'e ülkelerine ait el işi takdim etti. Belediye Başkanı İsmail Arter de konuk ekibe Lala Mustafa Paşa Camii ve Cümbez Ağacı'nın çerçeveli fotoğrafını hediye etti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, şehrimizin kültürel zenginliklerinden biri olarak önemli çalışmalar yapan Gazimağusa Halk Dansları Derneği'nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini, Slovakya ekibini Mağusa'da göremekten dolayı mutlu olduğunu, dünyanın farklı kültürlerinin Mağusa'daki ekiplerle kültürel etkileşim içinde olmasının önemine dikkat çekti. İlke kez ülkemizde bulunan ekibin Gazimağusa ile ilgili ilk intibalarının ne olduğunu soran Belediye başkanı İsmail Arter, konuk ekipten, "Mağusa'nın çok güzel ve tarihi eserleriyle dikkat çeken bir yer olduğu" cevabını aldı.

Gazimağusa Halk Dansları Derneği Başkanı Ata Çeker de, daha fazla ekiple çalışmak ve kültürel paylaşım içinde olmak istediklerini ifade ederek, Gazimağusa'ya Slovakya ekibinden sonra Paraguay ekibinin de geleceğini, Büyükkonuk ve Mehmetçik'te de gösteri yapacaklarını aktardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.