GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

Vatandaş kendi imkanlarıyla yol güvenliğini sağlamaya çalışıyor

Vatandaş kendi imkanlarıyla yol güvenliğini sağlamaya çalışıyor

<strong>Eski Gazimağusa-Lefkoşa ana yolunda meydana gelen ve 2.5 yaşındaki Doğa Çiçek'in hayatını kaybettiği kazanın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala daha kazanın meydana geldiği noktada hiçbir düzenleme yapılmadı.</strong>

Yayın Tarihi: 22/02/17 07:40
okuma süresi: 4 dak.
Vatandaş kendi imkanlarıyla yol güvenliğini sağlamaya çalışıyor
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Eski Gazimağusa-Lefkoşa ana yolunda meydana gelen ve 2.5 yaşındaki Doğa Çiçek'in hayatını kaybettiği kazanın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala daha kazanın meydana geldiği noktada hiçbir düzenleme yapılmadı.

Doğa Çiçek'in acılı babası Cem Çiçek, mahkeme sürecinin devam ettiğini ve kazaya neden olan Enahoro Arausi'nin yargılandığını ifade ederken, bölgede hala daha hiçbir düzenleme yapılmaması nedeniyle yetkilileri eleştirdi.

Çiçek, karayolları ile ilgili uzmanlarla görüşüp bölgedeki yol güvenliğini sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ve kendi imkanlarıyla önlemler alacaklarını açıkladı.

Eski Gazimağusa-Lefkoşa ana yolunda meydana gelen ve 2.5 yaşındaki Doğa Çiçek'in hayatını kaybettiği kazanın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala daha kazanın meydana geldiği noktada hiçbir düzenleme yapılmaması vatandaşları isyan noktasına getirdi. Feci kazada hayatını kaybeden 2.5 yaşındaki Doğa Çiçek'in acılı babası Cem Çiçek, mahkeme sürecinin devam ettiğini ve kazaya neden olan Enahoro Arausi'nin yargılandığını ifade ederken bölgede hala daha hiçbir düzenleme yapılmaması nedeniyle yetkilileri eleştirdi.

"KENDİ İMKANLARIMIZLA GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDIK"

Kazanın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen yolda hiçbir düzenleme yapılmadığını, yolda hiçbir aydınlatma bulunmadığını ifade eden Cem Çiçek, "Kazanın olduğu nokta bizim evimizin bulunduğu siteye dönüş yaptığımız yerdir. Hala daha oraya bir kavşak yapılmadı. Geceleri o yola dönüş yaparken karanlık nedeniyle akla karayı seçiyoruz. Devletin güvenlik önlemi adına hiçbir adım atmaması nedeniyle komşumuz Muhittin Bilgehan kendi imkanlarıyla dikkat çekici yol aydınlatma ışıklarını alarak kavşağa yerleştirdi ve bu şekilde kendi can güvenliğimizi sağlamak için bir adım attı" şeklinde konuştu.

"KARAYOLLARI'NA DAVA AÇACAĞIZ"

Bölgede yaklaşık 100 ailenin yaşadığı iki site olduğunu belirten Çiçek, "Geceleri zaten yolu görmüyoruz. Gündüzleri de ana yoldan ara yola dönüş yapmaya çalışırken yanımızdan ya da karşımızdan hızlıca geçiş yapıyorlar. Mahkeme sürecinde öğrendik ki bizim siteye dönen yol hala daha tarla yolu olarak görülüyor. Kazayla ilgili dava sürecinin tamamlanmasının ardından Karayolları Dairesi'ne de dava açacağız" dedi.

DOĞA ÇİÇEK'İN ADI YAŞATILACAK

Karayolları ile ilgili uzmanlarla görüşüp bölgedeki yol güvenliğini sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ve kendi imkanlarıyla önlemler alacaklarını açıklayan Cem Çiçek, "Oğlumuzun adını yaşatmak adına ve trafik ve yol güvenliği konusunda farkındalık yaratmak adına kurduğumuz Doğa Arman Çiçek Vakfı'nda da bu konuda gerekli çalışmaları yapacağız" diyerek, kurulan vakıf ile Doğa Çiçek'in adının yaşatılacağını sözlerine ekledi.

KAZA NASIL OLMUŞTU?

Geçtiğimiz yıl 7 Mart'ta eski Gazimağusa-Lefkoşa ana yolu üzerinde meydana gelen feci trafik kazasında 2.5 yaşındaki Doğa Çiçek hayatını kaybetmişti. 22 yaşındaki Nijerya uyruklu Enahoro Arausi, önünde aracıyla seyir halinde bulunan ve sağa dönüş yapmak üzere olan İpek Kaleli Çiçek yönetimindeki araca arkadan çarparak, 2.5 yaşındaki Doğa Çiçek'in hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.