GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

ESKAD'ın "Akdenizin Nuru Hala Sultan ve Anneler Günü" etkinliği gerçekleştirildi

ESKAD'ın "Akdenizin Nuru Hala Sultan ve Anneler Günü" etkinliği gerçekleştirildi

ESKAD'ın geleneksel olarak düzenlediği "Akdenizin Nuru Hala Sultan ve Anneler Günü" programı Gazimağusa Namık Kemal Meydanı'nda halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 08/05/17 17:00
okuma süresi: 4 dak.
ESKAD'ın "Akdenizin Nuru Hala Sultan ve Anneler Günü" etkinliği gerçekleştirildi
A- A A+
ESKAD'ın geleneksel olarak düzenlediği "Akdenizin Nuru Hala Sultan ve Anneler Günü" programı Gazimağusa Namık Kemal Meydanı'nda halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun "Hala Sultan ve Anneler Günü" konulu konferansının yanında, Ömer Faruk Elmas tarafından kum sanatı gösterisi ile Gençlik Komisyonu'nun hazırladığı tiyatro gösterisi ve şiir dinletisi de icra edildi.

Açılış konuşmalarını gerçekleştiren ESKAD Ada Başkanı Recep Günaydın, "Bir bireyin yetişmesinde ve topluma yararlı insan olmasında annenin rolünün öneminden ve adeta çocuklarımızın ilk öğretmeni olan annelerimize bu konuda büyük sorumluluklar düştüğünden" bahsederek, programa olan yoğun ilgiden dolayı tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Açılış konuşmasının ardından selamlama konuşmalarını gerçekleştiren Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise, "Annenin kutsallığından ve Hala Sultan gibi maneviyatı yüksek bir zatın Kıbrıs'ta bulunmasının öneminden" bahsederek, bu anlamlı gecede meydanı hınca hınç dolduran Gazimağusa halkına teşekkürlerini sundu.

Programda İHH Genel Başkan Yardımcısı Bilal Sağır da selamlama konuşması yaptı. "Annelerin toplumun geleceğini inşa edecek yegâne kişiler olduğunu ve annelerin evlatlarına sevgi, kardeşlik ve merhameti öğretmesi gerektiğini" belirtti.

Konuşmaların ardından ESKAD Tanıtım Komisyonu'nun hazırladığı sine vizyon gösterileri izleyicilere sunuldu. Programda Gençlik Komisyonu'nun icra ettiği şiir dinletisi ve "Bizim Herkese Yetecek Kadar Sevgimiz Var" adlı tiyatro gösterisi izleyenlerden büyük beğeni aldı. Kum sanatçısı Ömer Faruk Elmas'ın "Hala Sultan ve Anneler Günü" temalı gösterisinde katılımcılar gözlerini sahneden alamadılar; gösteri sonrası Elmas izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Gösterilerin ardından konferanslarını gerçekleştirmek için sahneye çıkan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, izleyicilerin büyük sevgisiyle karşılaştı. Program boyunca Hatipoğlu'nun sahneye çıkmasını heyecanla bekleyen katılımcılar, Hatipoğlu'nun "Hala Sultan ve Anneler günü" konferansını pür dikkat dinlediler. Hatipoğlu konuşmasına, "Peygamberimizin (S.A.V.) rüyasına giren ve bu rüyaya nail olmak için ilerleyen yaşına rağmen yollara düşen başta teyzesi Hala Sultan (Ümmü Haram) hazretleri olmak üzere, yüzlerce sahabenin medfun olduğu Kıbrıs topraklarına tekrardan gelmekten duyduğu memnuniyeti" kalabalığa ifade ederek sözlerine başladı.

Hala Sultan hazretlerinin neden Kıbrıs'a gelip şehit olduğundan, Kıbrıs'ın öneminden ve zamane insanın yaşamının ve ahiretinin kazanılması için neler yapılması gerektiğinden bahseden Hatipoğlu, "Geleceğimizin en güzel biçimde şekillenmesi için annelere büyük sorumluluklar düştüğünü, annelerin bu sorumlulukları yerine getirirken her zaman yanında olmamız gerektiğini ve annelerin haklarının hiçbir zaman ödenemeyeceğini" belirterek, tüm katılımcıların anneler günün kutladı.

Program, Nihat Hatipoğlu'nun duasının ardından katılımcılara yapılan hediye taktimi ile son buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.