GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 5 dak.

Mağusa şiddetli yağışa teslim oldu

Mağusa şiddetli yağışa teslim oldu

Yaz geldi derken günlerdir ülke genelinde etkili olan yağışlı hava dün Mağusa bölgesinde hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeni ile yollar kapandı, pek çok iş yeri ve bazı apartmanlara ait bodrum katları su baskınına uğradı...

Yayın Tarihi: 24/05/17 07:28
okuma süresi: 5 dak.
Mağusa şiddetli yağışa teslim oldu
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Yaz geldi derken günlerdir ülke genelinde etkili olan yağışlı hava dün Mağusa bölgesinde hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeni ile yollar kapandı, pek çok iş yeri ve bazı apartmanlara ait bodrum katları su baskınına uğradı.

Günlerdir etkisini sürdüren yağmur, dün öğle saatlerinde Mağusa'da şiddetini artırdı. Bölgede dolu ile karışık etkili olan ve yarım saat süren şiddetli yağmur, hayatı felç etti

ARAÇLAR SUYA GÖMÜLDÜ, HAYAT FELÇ OLDU

Yağmur suyu drenaj hatlarındaki tıkanıklar boru hatlarını devre dışı bıraktı. Salamis yolu da aşırı yağışlar nedeni ile drenaj hatlarındaki tıkanıklıktan nasibini aldı. Şiddetli yağış nedeni ile yolda yükselen su seviyesi, araçların suya gömülmesine ve dükkanlara su girmesine yetti

Günlerdir ülke genelinde etkisini sürdüren yağışlı hava dün Mağusa ve civar köylerinde şiddetini artırdı.

Öğle saatlerinde dolu ile birlikte yağan şiddetli yağmur Mağusa'da hayatı felç etti.

Pek çok bölgede yağmur suyu drenaj hatlarındaki tıkanıklık ve altyapı sorunu nedeni ile baskınlar meydana geldi.

Özellikle Salamis yolu, Gülseren kavşağında hemen her yağışta yaşanan sorun dün de kendini gösterdi.

Yükselen su seviyesi nedeni ile yağmur suları bazı dükkanlara doldu, yol kenarında park halinde bulunan ve seyir halindeki bazı araçlar suya gömüldü. 2 kişi ise suya gömülen araçlardan birinin içinde mahsur kaldı.

ACI: ''HAYAT NORMALE DÖNDÜ''

Kıbrıs Postası'na konuşan Mağusa Kaymakamı Dürdane Acı, şiddetli yağış nedeni ile yaşanan olumsuzlukların kısa sürede polis, sivil savunma, belediye ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile giderilerek hayatın normale döndüğünü belirtti.

DRENAJ HATLARI TIKANDI

Yağmur suyu drenaj hatları yaklaşık yarım saatlik şiddetli yağışın hızına yetişemedi. Drenaj hatları, altyapı sorunu nedeni ile işlevini yerine getiremezken; bu soruna, bir de hatlardaki tıkanıklık eklenince özellikle Salamis yolu, Gülseren kavşağı yakınlarında faaliyet gösteren işletmeler için yağmur bereketi çileye dönüştü. Yollarda diz boyu yükselen yağmur sularının daha fazla işletmelere girmesinin engellenmesi için ilk müdahale polisten geldi. Yolun her iki şeridi biriken yağmur sularının tamamen boşaltılması süresince trafiğe kapatıldı. Polis engeline rağmen biriken yağmur suları arasından geçmeye çalışan şoförler ile işletme sahipleri arasında yaşanan tartışmalar nedeni ile de zaman zaman tansiyon yükseldi.

2 KİŞİ ARAÇTA MAHSUR KALDI

Biriken yağmur sularının yükselmesi nedeni ile yol kenarında park halinde bulunan bazı araçlar ve seyir halindeki 1 araç suya gömüldü. Biriken sular bir aracın içine dolarken, suya gömülen bir başka aracın içindeki iki kişi de mahsur kaldı. Çalışmayan araç ve içindeki sürücü ile yolcu, çekici yardımı ile sularda mahsur kalmaktan kurtarıldı.

ESNAF ÖFKELİ

Hemen her yağışta benzer sorunlar yaşadıklarını ve 2000 yılından bu yana her yıl en az 1 kere su baskınına uğradıklarından şikayetçi olan esnaf, sorunun çözüme kavuşturulması yönünde yetkililere çağrıda bulundu. Drenaj hatlarının düzenli olarak temizlenip kontrollerinin yapılması gerektiğini belirten Salamis yolu esnafı kalıcı bir çözüm istedi. Araçların geçmesi ile dükkanlarına dalga dalga giren yağmur sularını kendi imkanları ile temizleyen bazı esnaf ise yağmurun ilk anlarında belediye ekiplerine çağırdıklarını ancak belediyenin zamanında müdahale etmeyerek müdahalede geç kaldığından yakındı.

ACI: ''KISA SÜREDE MÜDAHALE EDİLMESİ MAĞDURİYETİ GİDERDİ''

Mağusa Kaymakamı Dürdane Acı şiddetli yağışın ardından bölgede yaşanan sorunları açıkladı. Salamis yolu, Ekor çemberi, Baykal bölgesi, küçük sanayi arkası ve yanmaz ışıklar olarak bilinen bölgelerin şiddetli yağışlar nedeni ile olumsuz etkilenerek bölgelerde su birikintilerinin oluştuğunu söyleyen Kaymakam Acı, en çok sorunun Gülseren kavşağı bölgesinde yaşandığını bazı işletmelerin yanında bazı apartmanların bodrum katlarını su bastığını belirtti. Yağmurun şiddeti nedeni ile yaşanan sorunların erken müdahale ile kısa sürede giderildiğini belirten Acı, yarım saatlik bir müdahalenin ardından bölgede hayatın normale döndüğünü ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.