GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

Erhürman: "Bu gelecek hırsızlarını alaşağı edeceğiz"

Erhürman: "Bu gelecek hırsızlarını alaşağı edeceğiz"

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), bölgelere başlattığı ziyaretler kapsamında Gazimağusa'da, Maksim Kahvehanesi'nde halkla buluştu.

Yayın Tarihi: 28/05/17 13:19
okuma süresi: 4 dak.
Erhürman: "Bu gelecek hırsızlarını alaşağı edeceğiz"
A- A A+

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), bölgelere başlattığı ziyaretler kapsamında Gazimağusa'da, Maksim Kahvehanesi'nde halkla buluştu.

CTP'den verilen bilgiye göre, toplantıya; Genel Başkan Tufan Erhürman, Gazimağusa milletvekilleri, Gazimağusa İlçe Yöneticileri ve yurttaşlar katıldı.

UBP-DP hükümetinin 13 aydır görevde olduğuna işaret eden Erhürman, hazırlanan kitapçıkta hükümetin geride kalan bir yılda neler yaptığını halka anlattıklarını belirtti ve "13 ayda hukuka ve kamu yararına aykırılık, partizanlık, savurganlık ve ciddiyetsizlik konularında rekor üstüne rekor kırıldı" dedi.

"VERDİKLERİ VATANDAŞLIKLARI RESMİ GAZETE'DE YAYINLAMADILAR"

Hükümetin vatandaşlık politikasına değinen Erhürman, "10 yılı aşkın bir süreden beri bu ülkede çalışma izniyle çalışan insanlar ve onların çocuklarının vatandaş yapılmazken, Bakanlar Kurulu kararıyla sözde ülkeye yararı olan ve "vatandaş yapılması zorunlu görülen" pek çok kişinin ülkede ne kadar süre bulunduklarına bakılmaksızın, yasalara aykırı şekilde vatandaş yapıldığını" söyledi.

"Vatandaşlık verilenlerin isimlerini Resmi Gazete'de yayınlamaları gerekirken yayınlamadılar." diyen Erhürman, hükümet edenlerin eşitlik ilkesine aykırı biçimde ve siyasi destek sağlamak amacıyla vatandaşlık dağıttıklarının görülmesini istemediklerini savundu.

"USULSÜZ İSTİHDAMLAR…"

Erhürman, UBP-DP Hükümetinin Vakıflar Bankası'na ve Kooperatif'e münhalsız ve sınavsız istihdam gerçekleştirdiğini; ülkedeki tüm kurumları talan ettiğini öne sürdü.

Erhürman, "Bunlar gelecek hırsızlarıdır. Bunları tanımak, tanıtmak ve geleceğimizi çaldıklarını her yerde, her ortamda anlatmak zorundayız. Bu, bizim, çocuklarımıza, torunlarımıza, geleceğe karşı sorumluluğumuz, borcumuzdur" diye konuştu.

"İktidarda bulunan iki parti bugüne kadar da, bugün de siyasetten yalnızca menfaat dağıtıp bunun karşısında siyasi destek devşirmeyi anladı" diyen Erhürman, hükümetin seçim için memleketin varlıklarını peşkeş çekmeye çalıştığını iddia etti.

"BU HÜKÜMETLE BİRLİKTE SİSTEM DE BİTTİ"

ERhürman "UBP-DP azınlık hükümeti artık bitti ve yolun sonuna geldi. Bu hükümetle birlikte sistem de bitti" diyerek, herkesin sokak sokak gezip bu zihniyetin gelecek kuşaklara ne gibi kötülükler yaptığını anlatması gerektiğini belirtti.

Erhürman, hükümetin insanların önünü açmak gibi bir derdi olmadığını da söyledi.

"CTP'nin gailesinin Kıbrıs Türk halkının gailesiyle aynı olduğuna" işaret eden Erhürman geçmiş hatalardan ders aldıklarını, özeleştiri yapmaları gereken yerde yaptıklarını, siyaset yapmaya değecek şeyin gelecek neslin haklarının korunması, olanaklarının geliştirilmesi, mutlu, huzurlu, üretken bir biçimde var olacağı bir ülkenin yaratılması olduğunu ifade etti.

Erhürman, "Gelin el ele verelim ve bu zihniyeti ve onun yarattığı kültürü artık alaşağı edelim" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.