GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

Mağusa'da uyuşturucu zanlısı Güler konuştu, yeni zula bulundu

Mağusa'da uyuşturucu zanlısı Güler konuştu, yeni zula bulundu

Narkotik ekiplerinin Mormenekşe-Atlılar köyü arasında uyuşturucu madde alışverişi yapılacağı ihbarının üzerine düzenlediği "Kirpi Operasyonu" kapsamında devam eden soruşturmada ele geçirilen uyuşturucu miktarı 145 gramdan 260 grama yükseldi.

Yayın Tarihi: 24/06/17 11:40
okuma süresi: 4 dak.
Mağusa'da uyuşturucu zanlısı Güler konuştu, yeni zula bulundu
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Narkotik ekiplerinin Mormenekşe-Atlılar köyü arasında uyuşturucu madde alışverişi yapılacağı ihbarının üzerine düzenlediği "Kirpi Operasyonu" kapsamında devam eden soruşturmada ele geçirilen uyuşturucu miktarı 145 gramdan 260 grama yükseldi.

Zanlı Onur Güler'in tutukluluk süresi içinde polise verdiği yeni ifade doğrultusunda İskele bölgesinde bir süpermarket arkasındaki yol kenarında yapılan aramada taşın altından poşetler içinde 115 gram daha bonzai çıktı.

Tutukluluk süreleri dolan Onur Güler, Murat Özbayır ve Tuğba Tiken dün yeniden ek tutukluluk talebi ile Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılarak zanlılar aleyhinde 6 gün daha tutukluluk süresi temin edildi.

Olayla ilgili tutuklu bulunan Uğur Özbayır ile Melisa Şen'in polise verilen ifadeler ışığında suçla bağlantıları olmadığı tespit edilirken, söz konusu uyuşturucu maddelerin isim ve soyisim olarak kimden temin edildiğinin tespit edilmesi üzerine polis mahkemede 1 kişinin daha arandığını açıkladı.

TİKEN'İN İFADESİNİ YALANLADI, UYUŞTURUCUNUN YERİNİ SÖYLEDİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hüseyin Özdesoy mahkemede verdiği ifadesinde, 15 Haziran tarihinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda zanlı Onur Güler'in Mormenekşe- Atlılar köyü arasında suçüstü yakalandığını söyledi. Zanlı Murat Özbayır ile Tuğba Tiken'in olay yerinden polisin elinden kaçmasının ardından her iki zanlının da 16 Haziran tarihinde Lefkoşa'da tespit edilerek tutuklandığını belirten Özdesoy, tüm zanlıların aynı gün mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde 3'er gün tutukluluk süresinin temin edildiğini belirtti. Bu süre içerisinde operasyonda ele geçirilen 145 gram uyuşturucu maddenin Devlet Kimya Laboratuarı'na, uyuşturucu maddelerin muhafazasında kullanılan poşetlerin ise Parmak İzi İnceleme Şubesi'ne gönderildiğini belirten Özdesoy, zanlılar aleyhinde 4 gün ek tutukluluk talep edilmesinin ardından zanlı Tuğba Tiken'in polise bir gönüllü ifade verdiğini söyledi.

Tiken'in gönüllü ifadesinin bir suretinin Onur Güler'e gösterilmesinin ardından zanlı Güler'in, Tiken'in ifadesini yalanlayıp, "ben size doğruları anlatacağım" demesi üzerine yeni bir ifade daha verdiğini söyleyen Özdesoy, Güler'in gösterimi ile İskele'de bir sürpermarket arkasında yol kenarındaki taşın altında 2 ayrı poşet içinde 115 gram bonzainin bulunarak emare alındığını açıkladı.

1 KİŞİ DAHA ARANIYOR

Polis memuru Hüseyin Özdesoy mahkemedeki ifadesinde zanlı Onur Güler'in 20 Haziran tarihinde yeni bir gönüllü ifade daha vererek söz konusu uyuşturucu maddelerin kimden temin edildiğini isim ve soyisim olarak itiraf ettiğini açıkladı. Suçla bağlantısı olduğu tespit edilen 1 şahsın arandığını belirten Özdesoy, temin edilen ifadeler doğrultusunda suçla ilgili tutuklanan Uğur Özbayır ile Melisa Şen'in suçla bağlantılarının olmadığı tespit edilerek serbest bırakıldıklarını açıkladı. Özdesoy devam eden soruşturmaya etki etme olasılıklarının bulunduğu gerekçesi ile zanlı Onur Güler, Murat Özbayır ve Tuğba Tiken'in 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

İddia Makamı adına davayı yürüten Savcı Hasan Boşnak tutukluluk süresini 6 gün ile sınırlandırırken, mahkeme zanlıların avukatının itirazı olmaması nedeni ile 3 uyuşturucu zanlısının 6 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.