GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 6 dak.

Milyonluk benzin istasyonu soygununda ilk şüpheli iş yeri çalışanı

Milyonluk benzin istasyonu soygununda ilk şüpheli iş yeri çalışanı

Mağusalı iş adamı Güneş Güneşoğlu'na ait benzin istasyonunda meydana gelen milyonluk hırsızlık olayı ile ilgili, birisi iş yeri çalışanı iki kardeş tutuklandı. Şüphe üzerine tutuklanan Mustafa ve Süleyman Çelik, mahkemeye çıkarılırken; polis, çalınan kasa ve paraların peşinde.

Yayın Tarihi: 24/07/17 09:06
okuma süresi: 6 dak.
Milyonluk benzin istasyonu soygununda ilk şüpheli iş yeri çalışanı
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusalı iş adamı Güneş Güneşoğlu'na ait benzin istasyonunda meydana gelen milyonluk hırsızlık olayı ile ilgili, birisi iş yeri çalışanı iki kardeş tutuklandı. Şüphe üzerine tutuklanan Mustafa ve Süleyman Çelik, mahkemeye çıkarılırken; polis, çalınan kasa ve paraların peşinde.

Mağusa'nın tanınmış iş adamı Güneş Güneşoğlu'nun sahibi olduğu Güneşoğlu Benzin İstasyonu'nda önceki gün sabaha yakın meydana gelen milyonluk hırsızlık olayında polisin başlattığı soruşturma üzerine kısa sürede şüpheli görülen iş yeri çalışanı Süleyman Çelik ile kardeşi Mustafa Çelik tutuklandı.

Çelik kardeşlerin çelişkili ve tutarsız ifadelerinden şüphelenen polis, suçun ve suçluların açığa çıkması amacı ile geniş çaplı soruşturma için zanlıları dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkardı. Zanlıların aleyhine 3 gün tutukluluk süresi temin edilirken, Güneşoğlu'na ait kasa içerisinde muhafaza edilen 500 bin TL'lik nakit para, 500 bin TL'lik müşteri çeki, masa çekmecesinde bulunan 16 bin 390 TL ile 11 adet müşteriye ait karşılıksız çek yaprakları polis tarafından hala aranıyor.

NE VARSA CAMDAN ALIP KAÇTI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Ersoy Saydağ mahkemede verdiği ifadesinde, 21-22 Temmuz'da 20:00 ile 15:00 arasında Mağusa'da Gazi Mustafa Bulvarı'nda faaliyet gösteren ve sahibi ile işletmecisi Güneş Güneşoğlu'nun olduğu Güneşoğlu Benzin İstasyonu'nun ofis bölümüne ait doğuya bakan 4 metre yükseklikteki, 100*160 cm ebatlarındaki çift kanatlı kapalı alüminyum sürme pencerenin muhtemelen sert bir cisimle zorlanarak açılıp içeriye girildiğini kaydetti. Saydağ, içeriye giren şahısların ofis içerisinde çalışma masasının altında bulunan ve dolap içinde muhafaza edilen 40*60 cm ebatlarındaki kilitli kasayı ve kasada bulunan döviz ve TL'den oluşan toplam 500 bin TL nakit para ile yaklaşık toplam 500 bin TL karşılığındaki 100 adet çeşitli bankalara ait müşteri çeklerini, çalışma masasının sol çekmecesi içerisinde bulunan 16 bin 390 TL nakit para ile 1 adet 8 bin 500 TL meblağlı çek yaprağı ile masa üzerinde duran 11 adet karşılıksız olarak mühürlenmiş müşteriye ait çek yapraklarını sirkat ederek aynı yerden çıkış yapıldığını anlattı.

ÇELİŞKİLİ İFADELER, GÜNEŞOĞLU'NA AİT ARAÇLA KEŞİF…

Aynı gün, şikayet üzerine olay ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığını belirten polis memuru Ersoy Saydağ, Güneşoğlu Benzin İstasyonu'nda çalışanların sorgusunun yapıldığını, Güneş Güneşoğlu'na ait GMC Motors'da çalışan zanlı Süleyman Çelik'ten bir açık ifade alındığını belirtti. Zanlı Süleyman Çelik'in verdiği ifadesinde çelişkili beyanlarda bulunduğunu söyleyen Saydağ, yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen ipuçları ışığında zanlı Süleyman Çelik'in kardeşi Mustafa Çelik'in tespit edilip kardeş Çelik'ten de açık ifade temin edildiğini belirtti. Mustafa Çelik'in de ifadesinde çelişkilerin olduğunu söyleyen Saydağ, zanlının olay saati nerede olduğuna dair tatmin edici bir cevap veremediğini açıkladı. Geliştirilen soruşturma kapsamında zanlı Süleyman Çelik'in, olay gecesi 21:00 sıralarında petrol istasyonuna geldiğinin tespit edildiğini belirten Saydağ, zanlı Süleyman Çelik'in Güneş Güneşoğlu'na ait HN 335 plakalı aracı Güneşoğlu'na bilgi vermeden aldıktan sonra istasyondan ayrıldığının ortaya çıktığın söyledi. İncelenen kamera görüntülerinde zanlı Süleyman Çelik'in 15 dakika sonra araç ile geri geldiğinin tespit edildiğini söyleyen Saydağ, daha sonra istasyonun önünde araç içerisinde zanlının yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra yine aynı araç ile ofise giriş yapılan pencerenin bulunduğu arka kısma gittiği burada da bir süre durduktan sonra ayrıldığının tespit edildiğini kaydetti.

OLAYDAN SONRA YÜKLÜ MİKTARDA BORÇ ÖDEMELERİ YAPMASI DİKKAT ÇEKTİ

Olay ile ilgili yürütülen soruşturmada zanlı Süleyman Çelik'in olayın ertesi sabahı 3 kişiye 50 bin TL'lik borç ödemesi yaptığının tespit edildiğini belirten polis memuru Saydağ, zanlıdan bu yönde soruşturma yapıldığı zaman ise paraları nereden bulduğu yönünde izahat veremediğini kaydetti.

Polisin sorgusu gece boyu devam ederken, zanlının Süleyman Çelik'in kardeşi de geceyi poliste geçirdi.

ZANLI SÜLEYMAN ÇELİK'TEN İLGİNÇ İFADE

Polis memuru Saydağ, zanlı Süleyman Çelik'in dün sabah saatlerinde gönüllü ifade vermek istemesi üzerine ifadesinin alındığını belirtti. Zanlı Süleyman Çelik ifadesinde, Güneş Güneşoğlu'na ait aracı bir kız ile buluşmak için aldığını, ofisin arkasına da daha önceden bu kızla söz konusu bölgede buluştuğu için gittiğini ancak kızı burada bulamadığını, tuvaletinin gelmesi üzerine de bulunduğu bölgede tuvaletini yaptığını, ardından bacağında oluşan pişiği kontrol ettikten sonra 3-4 dakika daha durarak olayın gerçekleştiği bölgeden kaçtığını iddia etti.

EMARELER KAYIP

Mahkemede şahadet sunan polis memuru Ersoy Saydağ, olay ile ilgili yürütülen soruşturmanın yeni başladığına dikkat çekerek, emarelerin kayıp olduğunu açıkladı. İncelenmesi gereken kamera görüntülerinin olduğunu belirten Saydağ, zanlılara ait telefon dökümlerinin ve baz istasyonu incelemelerinin yapılacağını söyledi. Suçun çok ciddi olduğuna dikkat çeken ve suçun Ağır Ceza Mahkemesi kapsamında olduğunu belirten Saydağ, olayın bölgede infiale neden olduğunu, kamu vicdanının rahatlaması açısından suçun ve suçluların açığa çıkması gerektiğini kaydederek soruşturmanın selameti açısından Süleyman ve Mustafa Çelik'in 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.