GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

Milyonluk soygun zanlısına 8 gün ek tutukluluk

Milyonluk soygun zanlısına 8 gün ek tutukluluk

Mağusa'da Güneş Güneşoğlu Benzin İstasyonu'nda meydana gelen milyonluk hırsızlığı gerçekleştirdiği gerekçesi ile tutuklanan Süleyman Çelik'in tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı.

Yayın Tarihi: 27/07/17 07:29
okuma süresi: 4 dak.
Milyonluk soygun zanlısına 8 gün ek tutukluluk
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da Güneş Güneşoğlu Benzin İstasyonu'nda meydana gelen milyonluk hırsızlığı gerçekleştirdiği gerekçesi ile tutuklanan Süleyman Çelik'in tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı.

Mağusa'da iş adamı ve UBP Mağusa İlçe Başkanı Güneş Güneşoğlu'na ait Güneşoğlu Benzin İstasyonu isimli işyerinde meydana gelen milyonluk hırsızlık olayı ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Süleyman Çelik aleyhindeki soruşturma devam ediyor.

4 günlük tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılan Süleyman Çelik aleyhindeki tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı.

Süleyman Çelik ile birlikte tutuklanan kardeşi Mustafa Çelik ise suçla bağlantısı olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.

POLİS SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Ersoy Saydağ mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Süleyman Çelik'in 21-22 Temmuz tarihlerinde 20:00-15:00 saatleri arası Mağusa'da faaliyet gösteren Güneş Güneşoğlu'nun işletmecisi olduğu "Güneşoğlu Benzin İstasyonu" isimli iş yerinin ofisine ait kapalı vaziyetteki sürme penceresini çekiç ve keski aletlerini kullanıp zorlayarak açıp içeriye girdiğini belirtti. Yürütülen soruşturma sonrasında zanlının ofis içerisindeki dolapta muhafaza edilen gizli vaziyetteki para kasası ile birlikte kasa içerisinde bulunan döviz ve TL'den oluşan toplam 345 bin TL tutarında nakit paraları, yaklaşık toplam 700 bin TL karşılığında olan 100 adet çeşitli meblağlardaki müşteri çeklerini çaldığını belirten Saydağ, kasa içerisindeki meblağlarda yaşanan değişikliği ise Güneşoğlu'nun yaptığı kontrol sonrası kesinleştiğini belirtti. Zanlının ayrıca kasa içerisindeki Opelya Güneşoğlu'na ait pasaportu, 2 adet Mercedes marka aracın kontak anahtarlarını, 1 adet güneş gözlüğünü de sirkat ettiğin belirten Saydağ, çalışma masası çekmecesinde bulunan 16 bin 390 TL nakit parayı ve 1 adet 8 bin 500 TL meblağlı çek yaprağını, masa üzerinde bulunan 11 adet karşılıksız olarak mühürlenmiş muhtelif meblağlardaki müşteri çek yapraklarını sirkat ettiğini açıkladı.

HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ

Polis memuru Ersoy Saydağ, zanlı Süleyman Çelik'in 2 adet gönüllü ifade verdiğini ve ikinci ifadesinde suçunu itiraf ettiğini açıkladı.

Saydağ, zanlının verdiği ikinci gönüllü ifadesinde Güneş Güneşoğlu'na ait ofisi tek başına açtığını, kasayı Korkuteli'ndeki evine götürüp açtığını ve içerisindeki para ile çekleri aldıktan sonra kasayı İskele Boğazı'na götürüp deniz kenarına attığını, belirterek, zanlının tüm emarelerin yerini gösterdiğini söyledi.

Zanlının Mağusa'da kiraladığı dairesinde tarifi üzerine apartmanın birinci katına çıkan merdiven ayaklarının yanındaki elektrik ve telefon pano içerisine gizlenmiş 143 bin 115 TL, 23 bin 733 Dolar, 4 bin 565 Euro ve 1570 Sterlin para bulunduğunu belirten Saydağ, akabinde zanlının çekleri yaktığını beyan etmesi üzerine de yine zanlının gösterimi ile yanık olarak görülen parçaların emare olarak alındığını açıkladı.

Saydağ, İskele Boğazı'na gidilerek para kasasının deniz içerisinde sahilde tespit edildiğini belirtirken, kasa içerisinde yapılan kontrolde kasa içerisinde 60 TL, pasaport, 2 kontak anahtar ve güneş gözlüğünün bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini belirten Saydağ, zanlının 8 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.