GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Mağusa'da iki operasyon, 321 gram uyuşturucu, iki tutuklu

Mağusa'da iki operasyon, 321 gram uyuşturucu, iki tutuklu

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından Mağusa'da Maraş bölgesindeki ayrı iki evde düzenlenen operasyonda 321,5 gram uyuşturucu madde ele geçirildi, 2 kişi tutuklandı.

Yayın Tarihi: 14/08/17 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Mağusa'da iki operasyon, 321 gram uyuşturucu, iki tutuklu
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından Mağusa'da Maraş bölgesindeki ayrı iki evde düzenlenen operasyonda 321,5 gram uyuşturucu madde ele geçirildi, 2 kişi tutuklandı.

Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından dün sabahın ilk ışıklarında Mağusa'nın Maraş bölgesindeki iki eve operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda Mehmet Saydan'ın evinde 320,5 gram sentetik cannabionoid türü uyuşturucu madde ile üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı bulunan hassas terazi, Bircan Şahin'in evinde ise 1 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sarma sigara ele geçirilirken; Saydan ile Şahin tutuklandı.

"Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarılan zanlı Mehmet Saydan ile Bircan Şahin aleyhine 3'er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

KÜMESİN ÜSTÜNDE 320 GRAM UYUŞTURUCU BULUNDU

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Cüneyt Arkın, 13 Ağustos'ta alınan bir bilgide, zanlı Mehmet Saydan'ın tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi. Zanlı Saydan'ın Maraş'taki evine gidildiğini belirten Arkın, zanlının polisi görmesi üzerine kaçmaya çalıştığını ve makul güç kullanılarak alıkonulduğunu aktardı. Arkın, zanlı Saydan'ın evinde 01:45 ile 02:50 arasında yapılan aramada sehpa üzerinde kağıda sarılı 500 miligram ağırlığında sentetik cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, mutfakta üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan hassas terazi ve evin yanındaki kümesin üzerinde ise streç naylonlara sarılı 320 gram sentetik cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı.

2'NCİ OPERASYON, SABAHIN İLK IŞIKLARINDA

Öte yandan, polis memuru Cüneyt Arkın, alınan bir bilgi üzerine zanlı Bircan Şahin'in tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyleyerek 03:05 ile 03:30 saatleri arasında zanlı Şahin'in Maraş'taki evinde yapılan aramada yatak odasındaki yastık altında içerisinde, uyuşturucu madde olduğuna inanılan yarım içilmiş sigara ile kağıda sarılı 1 gram ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu açıkladı.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Her iki soruşturmanın yeni başladığını belirten polis memuru Cüneyt Arkın, ele geçirilen maddelerin Devlet Kimya Laboratuvarı'na, maddelerin muhafaza edildiği kağıt ve naylonların ise Parmak İzi İnceleme Şubesi'ne gönderileceğini aktardı. Arkın, yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlı Mehmet Saydan ile Bircan Şahin'in 3'er gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.