GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Sri Lankalı mülteciler bir aydan sonra evlerine dönüyor

Sri Lankalı mülteciler bir aydan sonra evlerine dönüyor

C-Star gemisiyle 24 Temmuz tarihinde Mağusa Limanı'na gelen 6 Sri Lankalı mülteci dün ülkeden ihraç edildi.

Yayın Tarihi: 19/08/17 09:14
okuma süresi: 3 dak.
Sri Lankalı mülteciler bir aydan sonra evlerine dönüyor
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

C-Star gemisiyle 24 Temmuz tarihinde Mağusa Limanı'na gelen 6 Sri Lankalı mülteci dün ülkeden ihraç edildi.

Aşırı sağcı "Defend Europe" grubuna ait C-Star gemisi ile Mağusa Limanı'ndan ülkeye giriş yapan 20 Sri Lankalı mülteciden 6'sı aleyhlerinde çıkan ihraç kararı doğrultusunda dün ülkelerine ihraç edildi. Ödedikleri binlerce dolar karşılığında İtalya'ya götürülecekleri vaadi ile kandırılan ve 24 Temmuz'da Mağusa Limanı'na yanaşması ile Avrupa'yı ayağa kaldıran C- Star gemisi ile ülkeye gelen Sri Lankalılar'dan 5'i dün 19:00 sıralarında Mağusa Polis Müdürlüğü hücrelerinden çıkarılarak Ercan Havaalanı'na götürüldü. C-Star gemisinin sahibi tarafından kendisine kesilen biletin Katar'da iptal edilmesi üzerine yeniden KKTC'ye gönderilen ve 28 Temmuz tarihinden itibaren Ercan Havalimanı'nda bulunan polis hücrelerinde bekleyen 1 Sri Lankalı mültecinin de aralarında bulunduğu toplam 6 kişi akşam saatlerinde İstanbul'a hareket etti. Mülteciler gece yarısı da ülkeleri Sri Lanka'ya gitmek üzere yola çıktı.

1 AYI AŞKIN BİR SÜREDİR BEKLİYORLARDI

Sri Lankalı mültecilerden 5'i ülkemizde kalarak Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nden (BMMYK) sığınma talep etmişti. Görüşmelerin devam ettiği süreler içerisinde Mağusa'da Mülteci Hakları Derneği tarafından kendilerine tutulan bir otelde polis gözetiminde bekletilen Sri Lankalı mültecilerin bu talepleri uygun görülmeyerek yaklaşık 1 hafta önce haklarında ihraç kararı çıktı. İhraç kararının çıkmasının ardından otelde kalan 5 Sri Lankalı polis tarafından alınıp Mağusa Polis Müdürlüğü hücrelerine yerleştirildi. C-Star gemisinin sahibi tarafından kendisine kesilen biletin Katar'da iptal edilmesi nedeni ile beraberindeki 9 Sri Lankalı ile yeniden KKTC'ye gönderilen 1 Sri Lankalı mülteci de 28 Temmuz tarihinden bu yana Ercan Havalimanı'nda bulunan polis karakolu hücrelerinde bekletiliyordu. 1 ayı aşkın bir süreden beri akıbetlerinin ne olacağının merak konusu olan 6 Sri Lankalı dün akşam saatlerinde KKTC hükümeti yetkilileri tarafından kesilen biletlerle ülkeleri Sri Lanka'ya gönderildi. Yine Ercan Havaalanı'nda bulunan diğer 8 Sri Lankalı'nın akıbetinin ise ne olacağı bilinmiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.