GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

PKK kitapları Algun'u tutuklattı

PKK kitapları Algun'u tutuklattı

Mağusa'da bir apartman dairesinde yasa dışı cemiyet olan PKK lehine propaganda niteliğinde yayın yapan kitaplar bulunduğu bilgisi alan polis ekipleri önceki gün söz konusu ikametgaha bir operasyon düzenledi.

Yayın Tarihi: 22/09/17 07:26
Güncelleme Tarihi: 16/09/21 13:23
okuma süresi: 4 dak.
PKK kitapları Algun'u tutuklattı
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'da bir apartman dairesinde yasa dışı cemiyet olan PKK lehine propaganda niteliğinde yayın yapan kitaplar bulunduğu bilgisi alan polis ekipleri önceki gün söz konusu ikametgaha bir operasyon düzenledi.

Tasarrufunda "Yurtsever Devrimci Gençlik Manifestosu" ve "Tarihin Seyrini Değiştiren Gün 4 Nisan" isimli iki adet kitap bulunan Fırat Algun tutuklandı.

Zanlı Algun dün "Yasa dışı cemiyete üye olmak" ve "Yasa dışı cemiyete ait propaganda niteliğinde yayın bulundurmak" suçlaması ile Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Aleyhindeki polis soruşturmasının kısmen tamamlanması nedeni ile teminata bağlanan Algun tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KİTAPLARIN ARKADAŞINA AİT OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru İbrahim Bulut mahkemede verdiği ifadesinde, 19 Eylül 2017 tarihinde alınan bir bilgide Mağusa'da İsmet İnönü Bulvarı üzerindeki bir apartman dairesinde Bakanlar Kurulu tarafından bölücü terör örgütü olarak ilan edilen PKK'ya ait kitaplar bulunduğu bilgisi üzerine operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyonda söz konusu ikametgahta Yurtsever Devrimci Gençlik Manifestosu ve Tarihin Seyrini Değiştiren Gün 4 Nisan isimli kitapların bulunarak emare alındığını açıklayan Bulut yapılan araştırmada bu kitapların yasa dışı cemiyet olan PKK'ya ait olduğu öğrenildiğini söyledi.

Aynı gün apartman sahibinden yapılan araştırmada söz konusu dairede bir kız öğrenci ve Esra Gümüş isimli kız öğrencilerin kaldığının öğrenildiğini belirten Bulut, yapılan araştırmada Esra Gümüş isimli şahsın yurt dışında olduğunun bir kız öğrencinin ise Mağusa'da olduğu tespit edilmesi üzerine bir kız öğrencinin Mağusa Polis Müdürlüğü'ne celp edildiğini belirtti. Kız öğrencinin yapılan soruşturmada söz konusu kitapları kişisel eşyaları ile birlikte 2017 yılı Ağustos ayı içerisinde arkadaşları olan zanlı Fırat Algun ve arkadaşı Katip Konuk isimli şahısların bıraktığının öğrenildiğini belirten polis memuru, alınan bu bilgi üzerine yine aynı tarihte zanlı Fırat Algun'un eşyalarını almaya geldiği esnada polis tarafından tespit edilerek tutuklandığını kaydetti. Zanlı Algun'a söz konusu kitaplar ile ilgili bilgisi olup olmadığı sorulduğunda ise eşyaların kendisine ait olduğunu, yasa dışı olan kitapların bulunduğu çantanın ise Katip Konuk'a ait olduğunu söylediğini belirten Bulut, zanlının bu yönde polise gönüllü ifade verdiğini açıkladı.

YASA DIŞI CEMİYETE ÜYE OLMAK VE YASADIŞI YAYIN BULUNDURMAKLA SUÇLANIYOR

Zanlıya ait ikametgahta arama yapıldığını belirten polis memuru İbrahim Bulut, yapılan aramada Fırat Algun'a ait 1 adet cep telefonu ve bilgisayarın incele yapılmak üzere emare alındığını kaydetti. Zanlı aleyhinde "Yasa dışı cemiyete üye olmak" ve " Yasa dışı cemiyete ait propaganda nitelikli yayın bulundurmak" davalarının getirildiğini belirten Bulut, zanlının suçu kabul etmediğini dile getirdi. Soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlının etki etme olasılığının bulunmadığını kaydeden Bulut, zanlı Fırat Algun'un teminata bağlanmasını talep etti.

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Gökhan Asafoğulları zanlı Fırat Algun'un yurt dışına çıkışını yasaklayarak, kimlik pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlının 3 bin TL nakdi teminat yatırmasına karar veren Yargıç Asafoğulları, zanlının ayrıca haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.