GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

8 gram uyuşturucu vermekle suçlanıyor

8 gram uyuşturucu vermekle suçlanıyor

Narkotik polislerinin Girne'de Erdoğan ve Ömer Karakaya'yı uyuşturucu madde ile yakalamasının ardından Karakaya kardeşlere söz konusu uyuşturucu maddeyi vermekle suçlanan Uğur Özbayır teminata bağlandı.

Yayın Tarihi: 23/09/17 08:30
okuma süresi: 3 dak.
8 gram uyuşturucu vermekle suçlanıyor
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Narkotik polislerinin Girne'de Erdoğan ve Ömer Karakaya'yı uyuşturucu madde ile yakalamasının ardından Karakaya kardeşlere söz konusu uyuşturucu maddeyi vermekle suçlanan Uğur Özbayır teminata bağlandı

Girne'de Narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 5 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile yakalanan Erdoğan ve Ömer Karakaya'nın söz konusu uyuşturucu maddeyi Uğur Özbayır'ın verdiğini itiraf etmeleri üzerine tutuklanan Uğur Özbayır Girne'nin ardından dün de Mağusa'da yargıç karşısına çıkarıldı.

Aleyhinde "Kanunsuz uyuşturucu madde verme" ve "Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" suçlamaları bulunan ve teminat talebi ile mahkemeye çıkarılan Özbayır, teminata bağlandı ancak, mahkemenin uygun gördüğü teminat şartlarını yerine getiremeyerek cezaevine gönderildi.

POLİS SORUŞTURMASINI TAMAMLADI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mustafa Kavaz, mahkemede verdiği ifadesinde 15 Eylül tarihinde Narkotik ekiplerinin Girne'de yaptığı operasyonda Erdoğan ve Ömer Karakaya kardeşlerin tasarrufunda 5 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunarak tutuklandıklarını anımsattı. Zanlıların polise verdikleri ifadelerinde söz konusu uyuşturucu maddeleri 13 Eylül tarihinde zanlı Uğur Özbayır'dan 8 gram olarak aldıklarını itiraf ettiklerini belirten Kavaz, zanlı Özbayır'ın da 19 Eylül tarihinde tutuklandığını belirtti. Özbayır aleyhinde temin edilen 3 günlük tutukluluk süresi içerisinde soruşturmanın tamamlandığını belirten Kavaz, zanlı Özbayır'a Erdoğan ve Ömer Karakaya kardeşlere Mağusa'da 8 gram sentetik kannabinoid türü uyuşturucu madde verme ve tasarrufu davalarının okunduğunu ancak zanlının davaları kabul etmediğini açıkladı. Kavaz soruşturmanın tamamlanması nedeni ile zanlı Özbayır'ın teminata bağlanmasını talep etti.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Gökhan Asafoğulları zanlı Uğur Özbayır'ın yurt dışına çıkışını yasaklayarak kimlik, pasaportve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlının 2 bin TL nakdi teminat yatırmasına karar veren yargıç, KKTC vatandaşı 2 kefilin de 20'şer bin TL'lik kefalet senedi imzalamasına emir verdi. Mahkemenin uygun gördüğü teminat şartlarını yerine getiremeyen Özbayır, hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.