GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

İtalya diye KKTC'ye getirildi, Dubai'ye gitmek isterken cezaevine gönderildi

İtalya diye KKTC'ye getirildi, Dubai’ye gitmek isterken cezaevine gönderildi

Kaçak geldiği KKTC'den yasal olarak kaçmak isteyen Sri Lankalı Chandana Perera Hetti Arachchilage, tutuklandı. Mahkemede söz hakkı tanınan zanlı, İtalya'ya gitmek isterken Mağusa'ya bırakıldığını ve kendisine yardımcı olan bir kişi sayesinde Dubai'ye gitmek için vize aldığını söyledi. Evini satarak ülkesinden kaçtığını belirten zanlı, Dubai'ye gidip çalışmak istediğini kaydetti.

Yayın Tarihi: 26/09/17 07:32
okuma süresi: 2 dak.
İtalya diye KKTC'ye getirildi, Dubai’ye gitmek isterken cezaevine gönderildi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Ercan Havaalanı'ndan önceki gün çıkış yapmak isteyen Sri Lankalı Chandana Perera Hetti Arachchilage'nin, ülkeye kaçak gelip 2 aydır izinsiz ikamet ettiği ortaya çıktı.

İtalya denilerek tekne ile bırakıldığı Mağusa sahilinden ülkeye giriş yapan Arachchilage, tutuklandı.

Sri Lankalı zanlı, "Onaylanmamış bir limandan KKTC'ye giriş" ve "İzinsiz ikamet" suçlaması ile dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde, cezaevi talebi ile yargıç karşısına çıktı. Mahkeme, ülkede kalacak yeri olmayan zanlının ihraç işlemlerinin tamamlanması ve yargılanmayı beklemesi amacı ile 15 gün süre ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

2 AYDIR KAÇAK YAŞIYOR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Erman Sennaroğlu, mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Chandana Perera Hetti Arachchilage'nin, 24 Eylül'de Ercan'dan çıkış yapmak için muhaceret işlemlerini yaptırmak üzere başvurduğu sırada, ülkeye yasal olarak giriş yapmadığının ortaya çıktığını kaydetti. Zanlıdan yapılan soruşturmada, 2 ay önce, KKTC'ye bir tekne aracılığı ile gelerek Mağusa'da onaylanmamış bir limandan ülkeye giriş yaptığının öğrenildiğini belirten Sennaroğlu, zanlının tutuklandığını kaydetti. Chandana Perera Hetti Arachchilage'nin, poliste gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirten Sennaroğlu, ülkede yasal bir statüsü bulunmayan zanlının yargılanmasını temin etmek maksadı ile cezaevine gönderilmesini talep etti.

İTALYA DİYE KKTC'YE GETİRİLDİ

Mahkemede söz hakkı tanınan zanlı Chandana Perera Hetti Arachchilage, İtalya'ya gitmek isterken Mağusa'ya bırakıldığını ve kendisine yardımcı olan bir kişi sayesinde Dubai'ye gitmek için vize aldığını söyledi. Evini satarak ülkesinden kaçtığını belirten zanlı, Dubai'ye gidip çalışmak istediğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.