GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 4 dak.

Sahte pasaport olayında, Erzurumlu tutuklu, Seyitoğlu tutuksuz yargılanacak

Sahte pasaport olayında, Erzurumlu tutuklu, Seyitoğlu tutuksuz yargılanacak

Polisin düzenlediği operasyonda tasarrufunda KKTC vatandaşı olduğunu gösteren sahte kimlik ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne ait sahtelenmiş pasaport bulunan Veli Erzurumlu ile Erzurumlu'ya yardımcı olduğu gerekçesi ile tutuklanan Murat Seyitoğlu aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Yayın Tarihi: 26/09/17 07:48
okuma süresi: 4 dak.
Sahte pasaport olayında, Erzurumlu tutuklu, Seyitoğlu tutuksuz yargılanacak
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin geçtiğimiz gün düzenlediği operasyonda, tasarrufunda hem KKTC vatandaşı olduğunu gösteren sahte kimlik hem de Güney Kıbrıs'a ait sahte pasaport bulunan Veli Erzurumlu ile Erzurumlu'ya yardımcı olduğu gerekçesi ile tutuklanan Murat Seyitoğlu'nun tutukluluk süresi dün doldu.

"Resmi evrak sahteleme", "Sahtelenmiş resmi evrakı tasarruf etme" ve "Ağır bir suç işlemek için gizli ittifak kurma" suçlamaları ile zanlılar dün yeniden yargıç karşısına çıkarıldı.

Aleyhlerinde soruşturmanın tamamlanmasının ardından zanlı Murat Seyitoğlu, teminata bağlanarak serbest bırakılırken; ülkede yasal bağı bulunmayan ve sahte kimlik ve pasaportlar ile İngiltere'ye kaçma planı kuran Veli Erzurumlu ise tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

POLİS, SORUŞTURMASINI TAMAMLADI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Bilal Yarıcıoğlu, mahkemede verdiği ifadesinde, 22 Eylül'de, 10:30 sıralarında CÖŞ ekipleri tarafından alınan bir bilgi ışığında Beyarmudu köyünden gelip, Dörtyol istikametine seyir halinde bulunan Murat Seyitoğlu'nun kullandığı HR 302 plakalı aracın durdurulduğunu anımsattı. Yapılan kontrolde, araçta yolcu olarak bulunan TC vatandaşı Veli Erzurumlu'nun üzerinde yapılan aramada, gömleğinin cebinde Özkan Kuruovalı adına düzenlenmiş KKTC kimliği bulunduğunu belirten Yarıcıoğlu, Erzurumlu'nun arka cebinde ise üzerinde Veli Erzurumlu'nun resminin bulunduğu, Özkan Kuruovalı'nın doğum tarihi bilgilerinin yazılı, Özkan Memduh adına düzenlenmiş, Güney Kıbrıs'a ait pasaportun tespit edildiğini kaydetti.

Tutuklanan zanlılardan Veli Erzurumlu'nun polise verdiği gönüllü ifadesinde, Güney Kıbrıs'a ait sahtelenmiş söz konusu pasaporttaki resmin kendisine ait olup, İngiltere'ye gitmek için yaptırdığını itiraf ettiğini belirten Yarıcıoğlu, zanlı Erzurumlu'nun söz konusu pasaportun ise kendisine Murat Seyitoğlu tarafından verildiği yönünde ifade verdiğini söyledi.

Zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Yarıcıoğlu, KKTC vatandaşı olan Murat Seyitoğlu'nun tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanmasını talep ederken, turist olarak ülkede bulunan ve yasal statüsü bulunmayan Veli Erzurumlu'nun ise cezaevine gönderilmesini talep etti.

SEYİTOĞLU SERBEST BIRAKILDI

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Murat Seyitoğlu'nun yurt dışına çıkışını yasaklayarak, kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlının 8 bin TL nakdi teminat yatırmasına emir veren Asafoğulları, ayrıca KKTC vatandaşı 2 kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalamasına ve zanlının 3 gün ispatı vücutta bulunmasına emir verdi. Yargıç Asafoğulları, zanlı Veli Erzurumlu'nun ise tutuklu yargılanmak üzere 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.