GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

İdris: "Lağım ve koku, Mağusa Halkını isyan noktasına getirdi"

İdris: "Lağım ve koku, Mağusa Halkını isyan noktasına getirdi"

<div>Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Asım İdris, yapılan tüm uyarı ve çözüm önerilerine rağmen, gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle Mağusa'daki Gülseren göletine lağım suyu akmaya devam ettiğini belirtti.</div>

Yayın Tarihi: 16/10/17 12:55
okuma süresi: 3 dak.
İdris: "Lağım ve koku, Mağusa Halkını isyan noktasına getirdi"
A- A A+
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Asım İdris, yapılan tüm uyarı ve çözüm önerilerine rağmen, gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle Mağusa'daki Gülseren göletine lağım suyu akmaya devam ettiğini belirtti.

Borudan akan lağım suyunun bölgede bir su havzası oluşturduğunu, hem insan sağlığı, hem de çevre açısından ciddi bir tehdit oluşturan bu durumun, ayrıca dayanması güç bir kokuya da neden olduğunu belirten İdris, "Artık yeter, lağım ve yaydığı koku Mağusa halkını, özellikle de Gülseren göleti etrafında ikamet eden vatandaşları haklı olarak isyan noktasına getirdi. Vatandaşı bu şekilde sağlıksız bir ortamda yaşamaya mahkum etmeye kimsenin hakkı yoktur, olmamalıdır" dedi.

TDP Genel Sekreteri Asım İdris, Mağusa İlçe Başkanı Ece Balcı ile MYK üyeleri Ercan Hoşkara, Erkut Yılmabaşar ve PM üyesi Erdoğan Bekiroğlu'ndan oluşan bir heyet Gülseren Göleti bölgesine ziyaret gerçekleştirerek, oluşan kirliliği yerinde gözlemledi, bölgedeki vatandaşlarla görüştü.

"MANZARA DEHŞET VERICI"

Mağusa kanalizasyon sistemine bağlı olarak gölete bağlantısı bulunan borudan akan suyun bölgede biriktiğini ve dayanılmaz bir kokunun hakim olduğunu belirten İdris, bu dehşet verici manzara karşısında bölge insanının öfkelenmesinin ve isyan noktasına gelmesinin son derece haklı olduğunu vurguladı. Sağlıksız koşulların yanı sıra, yetkili kişi ve kurumların sorun karşısındaki duyarsızlığının da vatandaşlarda ciddi anlamda tepkiye neden olduğunu belirten İdris, "Vatandaş yetkililerinin duyarsızlığından dolayı öfkeli, oluşan sağlıksız ortamdan dolayı da ciddi şekilde endişeli" ifadelerini kullandı.

"TOPLUM VE ÇEVRE SAĞLIĞI AÇISINDAN CIDDI BIR TEHDIT"

Mağusa kanalizasyon sisteminin, fazla yükleme olduğu durumlarda, lağım suları gölete akıtılacak şekilde düzenlendiğini, ancak yalnızca olağanüstü durumlarda geçici olarak kullanılması gereken bu taşma kanalının maalesef sık sık taşarak bölgede atık bir su havzası oluşturduğunu belirten İdris, bu durumun da kötü kokuyla beraber, toplum ve çevre sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.