GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ Öğretim üyesi Dr. Göktürk, Makedonya ve Romanya'da DAÜ'yü temsil etti

DAÜ Öğretim üyesi Dr. Göktürk, Makedonya ve Romanya'da DAÜ'yü temsil etti

İlişkileri: Geçmiş ve Günümüz Uluslararası Sempozyumu"nda DAÜ ve KKTC'yi temsil etti.

Yayın Tarihi: 18/10/17 15:53
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ Öğretim üyesi Dr. Göktürk, Makedonya ve Romanya'da DAÜ'yü temsil etti
A- A A+
Doğu Akdeniz Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAÜ - ATAUM) Öğretim Üyesi Dr. Turgay Bülent Göktürk, "Türkiye – Romanya İlişkileri: Geçmiş ve Günümüz Uluslararası Sempozyumu"nda DAÜ ve KKTC'yi temsil etti. TC Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi ile Bükreş Ovidus Üniversitesi organizatörlüğünde gerçekleştirilen sempozyumda Dr. Göktürk, "Atatürk Dönemi Türkiye-Romanya İlişkilerinin Kıbrıs, Türkiye ve Romanya Basınındaki Yansımaları" konulu bildirisini görsel olarak sundu.

Bildiride, söz konusu döneme ait haberlerin Kıbrıs Türk Toplumu'na, özellikle Söz ve Masum Millet gazeteleri tarafından aktarıldığı anlatıldı. Farklı ülkelere ait akademisyenler tarafından 52 bildirinin takdim edildiği sempozyumda Dr. Göktürk'ün bildirisi de katılımcılar ve izleyenler tarafından büyük ilgi gördü.

Dr. Turgay Bülent Göktürk, 5-9 Mayıs 2017 tarihlerinde de DAÜ - ATAUM Öğretim Görevlisi Süheyla Göktürk ile birlikte, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yapılan "22. Uluslararası Türk Kültürü Sempozyumu"na katılarak "Girit'ten Kıbrıs'a Bir Göç Hikayesi" konulu bildiriyi sunmuşlardı.

TC Uluslararası Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu ile Üsküp Vizyon Üniversitesi organizatörlüğünde gerçekleştirilen ve Türkiye, Makedonya, Polonya, Rusya başta olmak üzere 11 ülkenin katıldığı sempozyumun Bildiri Kitabı'nı DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam'a takdim eden Dr. Göktürk, bir uluslararası sempozyumda daha KKTC bayrağını taşımanın gururunu yaşadıklarını söyledi ve kendilerinden desteklerini esirgemeyen DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam'a teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Osam da, bu tür akademik çalışmaları her zaman desteklediklerini belirterek, çalışmalarından dolayı Dr. Göktürk'ü kutladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.