GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 2 dak.

Özgür Okumuş eşini planlayarak öldürdüğünü kabul etmedi...

Özgür Okumuş eşini planlayarak öldürdüğünü kabul etmedi...

Mağusa'da 2017 yılı Nisan ayı içinde eşi Burcu Okumuş'u sokak ortasında bıçaklayarak hunharca öldüren Özgür Okumuş'un Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargı süreci başlıyor. Okumuş, eşini planlayarak öldürdüğü iddiasınıysa kabul etmiyor.

Yayın Tarihi: 19/10/17 07:36
okuma süresi: 2 dak.
Özgür Okumuş eşini planlayarak öldürdüğünü kabul etmedi...
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Yılın ilk kadın cinayeti olan ve eşi tarafından sokak ortasında 5 kez vücudunun çeşitli yerinden bıçaklanarak öldürülen Burcu Okumuş cinayeti, Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi gündeminde.

Sanık Özgür Okumuş'un Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargı süreci, dün aleyhine getirilen davalardan itham edilmesi ile başladı.

"Taammüden adam öldürme", "Adam öldürme", "Kanunsuz bıçak taşıma" davalarından itham edilen Özgür Okumuş aleyhindeki "Adam öldürme" ve "Kanunsuz bıçak taşıma" davalarını kabul ederken, sanık Okumuş aleyhindeki eşi Burcu Okumuş'u planlayarak öldürme davasını kabul etmedi. "Taammüden adam öldürme" davası için duruşma yapılacak olan mahkeme, duruşma için tanık dinlenmesine olanak sağlamak ve sanığın kabul ettiği davaların olgularının aktarılması için 25 Ekim'e ertelendi.

AVUKAT, CİNAYETİN TAHRİK SONUCU İŞLENDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Sanık Özgür Okumuş'un avukatı İbrahim Demirtaş, "Taammüden adam öldürme" davasını kabul etmediklerini belirterek sanığın Fasıl 154 Ceza Yassası Madde 208 "Tahrik sonucu öldürme" yasası altında yargılanması gerektiğini ileri sürerek iddia makamı ile görüşmek amacı ile tehir talep etti.

İddia makamı adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz'in ithama hazır oldukları yönündeki beyan üzerine ise Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Fadıl Aksun, sanık Özgür Okumuş'un itham edilmesine emir verdi.

Sanık Okumuş, itham edildiği "Taammüden adam öldürme" davasını "Kabul etmiyorum" şeklinde yanıt verirken; itham edildiği "Adam öldürme" davasına verdiği "Maalesef kabul ediyorum" cevabıyla dikkat çekti. Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, verilen tarihte sanığın kabul etmediği "Taammüden adam öldürme" davası için duruşmaya başlamak üzere mahkemede tanık hazır etmeyi taahhüt etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.