GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Uyuşturucu zanlısı Ahmet Yüksel cezaevine gönderildi

Uyuşturucu zanlısı Ahmet Yüksel cezaevine gönderildi

Mağusa'da Narkotik ekiplerinin Bedi's ormanlık alanında düzenlediği operasyonda ele geçirilen 30 gr sentetik cannabionoid türü uyuşturucu madde ile ilgili tutuklanan Ahmet Yüksel aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Yayın Tarihi: 19/10/17 07:41
okuma süresi: 3 dak.
Uyuşturucu zanlısı Ahmet Yüksel cezaevine gönderildi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesinin aldığı ihbar ışığında Narkotik polislerinin Bedi's Piknik Alanı'nda düzenlediği operasyonda dallar altına zulalanmış vaziyette ele geçirilen yaklaşık 30 gram sentetik cannabionoid türü uyuşturucu madde ile ilgili tutuklanan zanlı Ahmet Yüksel aleyhindeki polis soruşturması tamamlandı.

"Kanunsuz uyuşturucu madde ithali" ve "Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" suçlaması ile yaklaşık 1 haftadır soruşturma amacı ile tutuklu bulunan Ahmet Yüksel tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilirken, zanlı Yüksel ile birlikte tutuklanan Erhan Gür ise suçla bağlantısı olmadığı tespit edilerek serbest bırakıldı.

POLİS SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memur Mustafa Kavaz mahkemede verdiği ifadesinde, 10 Ekim'de Mağusa'da Bedi's ormanlık alan içerisinde toprak yol kenarında düzenlenen operasyon sırasında Ahmet Yüksel'in Erhan Gür ile birlikte kiralık araçtan inerek içerisinde yaklaşık 30 gram uyuşturucu madde olan poşeti tasarrufuna aldığı esnada suçüstü tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Yürütülen soruşturma çerçevesinde zanlı Erhan Gür'ün suçla bağlantısının olmadığının tespit edilip Gür'ün serbest bırakıldığını söyleyen Kavaz, zanlı Ahmet Yüksel'in ise 2013 ve 2016 yıllarında benzer suçlar işlediğini söyledi.

Zanlı Yüksel'in 2016 yılında sentetik cannabinoid, hint keneviri ve extacy türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf davasından yargılanarak Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yaralandığını söyleyen Kavaz, zanlının mahkemenin kendisine verdiği fırsatı hiçe sayarak Denetimli Serbestlik Yasası için gerekli başvuruları yapmadığını kaydetti.

Yüksel'in KKTC vatandaşı olmasına rağmen kalacak daimi bir adresinin bulunmadığın ve yargılanmaktan kaçma ihtimali olduğunu söyleyen Kavaz, ithamın ağırlığı, zanlının kaçma ihtimali ve kamu yararı gereği zanlı Ahmet Yüksel'in tutuklu yargılanması talebinde bulundu.

YARGILANMAYI CEZAEVİNDE BEKLEYECEK

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları, zanlı Ahmet Yüksel'in hükümsüz tutuklu olarak 45 günü geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.