GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

Sahte para ile yakalanan zanlılar tutuksuz yargılanıyor

Sahte para ile yakalanan zanlılar tutuksuz yargılanıyor

İskele bölgesinde ortaya çıkmasının ardından sahte para ile ilgili tutuklanan Gökan Şahin, Mert Sicimoğlu ve Berat Gökay Yılmaz aleyhindeki polis soruşturması tamamlandı.

Yayın Tarihi: 21/10/17 09:35
okuma süresi: 3 dak.
Sahte para ile yakalanan zanlılar tutuksuz yargılanıyor
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Berat Gökay Yılmaz'ın, İskele'de faaliyet gösteren bir petrol istasyonundan aldığı 20 TL'lik yakıt ve su karşılığında 200 TL'lik sahte banknot ile ödeme yapmak isterken fark edilip tutuklanmasının ardından yürütülen soruşturma neticesinde tutuklanan 3 zanlı tutukluluk süreleri dün doldu.

11 adet sahte 200 TL'lik banknotları basıp tedavüle sürmekle suçlanan Gökhan Şahin, Mert Sicimoğlu ve Berat Gökay Yılmaz dün teminat talebi ile yeniden İskele Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

3 zanlı da tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

POLİS SORUŞTURMASINI TAMAMLADI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mustafa Paşa mahkemede verdiği ifadesinde 17 Ekim'de zanlı Gökan Şahin, Mert Sicimoğlu ve Berat Gökay Yılmaz'ın bilgisayar sistemi üzerinden toplam 11 adet B001654000 seri numaralı 200 TL banknotu çıkarıp tasarruf ettiğini kaydetti. Paşa, zanlı Berat Gökay Yılmaz'ın İskele Boğaz bölgesinde faaliyet gösteren Tatlı Petrol isimli iş yerinde 20 TL'lik yakıt ve su alıp 1 adet 200 TL sahte banknotu tedavüle sürmeye çalıştığı sırada tespit edildiğini belirtirken, zanlı Berat Gökay Yılmaz'ın tasarrufunda ise 10 adet daha sahte 200 TL'lik banknotun bulunduğunu anımsattı. Zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Paşa, 3 zanlının da teminata bağlanmasını talep etti.

YURT DIŞINA ÇIKIŞLARI YASAKLANDI

İskele Kaza Mahkemesi emri gereği teminata bağlanan zanlıların yurt dışına çıkışı yasaklanırken; Yargıç Umut İnan, zanlıların kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlıların 3 bin TL nakdi teminat yatırmasına, KKTC vatandaşı 1'er kefilin zanlıların lehine 50'şer bin TL'lik kefalet senedi imzalamasına karar veren Yargıç İnan ayrıca zanlıların haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.